Nuri gibi olalım lütfen!

Serkan Açıkgöz yazdı

27 Mart 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Zaman hızla akıp gidiyor. Teknoloji de hızla gelişiyor. Gün geçmiyor ki karşımıza yeni bir icat çıkmasın. Bu kadar hızlı ilerlemenin getirisi olarak, aslında hepimizin merakla beklediği gelişme ışınlanma teknolojisi diye düşünüyorum. Hızlı bir şekilde o yönde ilerlediğimiz bir gerçek. Ölümsüzlük projesi de merakla beklediğimiz ve bizleri acaba olur mu olmaz mı düşüncesine sevk eden bir hayal gibi duruyor şimdilik (gerçi birçok hayal ürününü gündelik hayatta kullandığımızı da unutmayalım).
Bir zamanlar yalnızca haftada bir gün izlediğimiz TRT televizyonundan bugüne çok çok büyüyen televizyonculuğu telefonlarımızın içerisine kadar getirdi uygulamalar. Facebook ve Twitter’in biz de varız dediği platform gün geçtikçe daha basit ve kolay ulaşılır hale geldi.
O kadar kolay oldu ki bazı şeyler, aklını ters yönde işletmeye çalışan ve kısa yoldan köşe dönmeyi planlayanlar için de kolay oldu her şey. Teknolojinin getirileri kadar götürüleri de maalesef canımızı yakmaya devam diyor. Yetkililerin bu problemin önüne geçmek için türlü türlü formül geliştirdiği internet ve teknolojik ortamlardaki dolandırıcılık konuları en başta gelen sorunlardan.
 
Sahtekara 32 yıl ceza
Anadolu Ajansı’nın geçtiği bir habere göre, internette verdiği sahte ilanlarla dolandırıcılık yapan kişi, 32 yıl 8 ay hapis ve 22 bin 800 lira adli para cezasına çarptırılmış.
Sahte kredi kartı çeteleri, kendisini komiser, savcı veya hakim olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, internet alışverişlerindeki sahte firmaların parayı alıp kayıplara karışması ve bunlar gibi yüzlercesi.
Eskişehir Polisi de hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı 'Gibi Ol' afişli uyarılar astı sağa sola.
 
Nuri yalanlara inanmıyor
Profesör doktor’undan hakimine, işadamından bankacısına kadar birçok insan mağdur olabiliyor.
Vatandaşın alabileceği basit önlemlerle dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının mağduru olmamaları amacıyla hazırlanan afişlerden Açıkgöz Nuri afişinde 'Bu Açıkgöz Nuri. Nuri, dolandırıcıların yalanlarına inanmıyor. Polisin uyarılarını dikkate alıp karıştığı olaylar için 155 Polis İmdat Hattı'nı arıyor. Nuri kanmıyor. Nuri gibi olun' ifadeleri yer aldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi