Obama Note 7 ile dalga geçti!

23 Ekim 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz gün teknoloji dünyasına bomba gibi düştü Obama’nın Samsung Note7 değerlendirmesi. Amerika Başkanı Barack Obama, sağlık politikalarını eleştirenlere Galaxy Note 7'den alaylı bir şekilde bahsederek örnek verdi.
Amerika Birleşik Devletleri'nde sağlık politikaları için Obama Care adı verilen bir politika uygulanmakta. Barack Obama konuşmasında; "akıllı telefonlar bile piyasaya sürüldüğünde bir takım hatalar ile geliyor. Bu hataları gidermek için güncellemeler yayınlanıyor. Hatta bir telefon modeli patlıyor ve yangın (Galaxy Note 7) çıkarıyor. Sağlığı olumsuz etkilemesine rağmen telefon kullanımını bırakmıyoruz. Obama Care de zaman içerisinde güncellenip daha iyi hizmetler sunacak." dedi.
 
BTK: Siber saldırı başladı
BTK çok önemli ve riskli bir uyarıda bulundu, siber saldırı başladı dedi.
ABD'de başlayan büyük siber saldırı sonrası BTK Başkanı Sayan, "Birçok websitede sorun yaşandığından vatandaşlarımız ve kamu kuruluşlarımız siber saldırılara karşı duyarlı olmalı" diyerek uyardı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Amerika'da yaşanan bir siber saldırı vakası nedeniyle Twitter, Spotify, Netflix gibi birçok sitede dünya genelinde sorun yaşandığını belirterek, "Siber saldırılar konusunda tüm operatörlerimizi, kamu kuruluşlarımızı, SOME'leri ve vatandaşlarımızı duyarlı olmaları hususunda uyarıyoruz." dedi.
Bu da demek oluyor ki eskisi gibi tüfek süngü savaşları yerini sanal ortamlarda savaşa bıraktı.
 
Chrome'a dişli rakip geliyor!
Kim istemez ki tarayıcısı leb demeden leblebiyi anlasın. Kısa yolları ve içerisinde barındırdığı birçok işlevsel uygulama ile hayatımızı daha kolay bir hale getirsin.
İşte tam da bu alanda tarayıcılar arasında, gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken Maxthon, yeni versiyonunun MX5 ile sonbaharda kullanıma sunulacağı duyuruldu. Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarına dişli bir rakibin ayak sesleri gibi.
Maxthon'un, tarayıcılar arasındaki en büyük farkı; bulut sistemiyle entegre olması. Tarayıcının cihazlar arasındaki senkronizasyonu oldukça gelişmişti. Yeni sürümle birlikte, mevcut özellikler gelişmiş ve yenileri eklenmiş.
 
Stephen Hawking'den yine korkulu uyarı!
Dünyaca ünlü teorik fizikçi Stephen Hawking, yapay zekânın doğru düzgün yönetilmezse, insanlık tarihinin en büyük felâketi olabileceğini açıkladı.
İngiliz bilim insanı, yapay zekânın güçlü, otonom silahların yaratılmasında ciddi tehlikeye sebep olabileceğini ve kitleleri baskı altında tutmak ve kontrol etmek için iktidardakilere eşi benzeri görülmemiş olanaklar yaratabileceğini aktardı. Cambridge Üniversitesi’nde düzenlenen Leverhulme Zekânın Geleceği Merkezi’nin açılışında konuşan 74 yaşındaki Hawking,“yapay zekânın potansiyal faydalarının” devasa olduğunu da vurguladı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi