Oda seçimlerine startı verdi

Cihan Yıldırım yazdı

27 Nisan 2017 10:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Basket’in sanayici Başkanı Sinan Özeçoğlu’nu konuk ettik ES TV’de. Elbette sadece Eskişehir Basket’in başarılı performansını ve yeni hedeflerini konuşmadık.
Soner Yüksel ile birlikte ‘merak edilen’ hemen her şeyi sorduk.
Özeçoğlu ile ilgili merak edilen çok husus var.
Basketbol kamuoyunun merak ettiği takımın Süper Lig’e çıkıp çıkamayacağı, geleceği ve hedefleri… Başkan açıklamalarıyla basketbol severleri heyecanlandırdı. Sezon açılışı öncesinde yapacağı hazırlık turnuvasına CSKA Moskova, Barcelona, Olimpiakos, Panathinaikos’u getireceğini söylemesi Türkiye’de bile ses getirdi.
Bu müjde sadece basketbol severleri değil hepimizi heyecanlandırdı. Eskişehir’in tanıtımına müthiş bir katkı sunacak.
Öte yandan Özeçoğlu’nun ismi son yıllarda Eskişehirspor Başkanlığı için de geçiyor. Başkan bu iddialar için “Şuan tek hedefim Eskişehir Basket’i Süper Lig’e çıkarmak. Şu an için benim Eskişehirspor ile ilgili bir gündemim, adaylığım, düşüncem yok. Halil Başkan iyi götürüyor” dedi.
Özeçoğlu, hem başkanlık ‘iddiaları’ için açık kapı bıraktı, hem de Halil Ünal’ın hakkını ‘korkusuzca’ teslim etti.
Gelelim sanayici yönüne…
Özeçoğlu, son yıllarda yaptığı ortaklık ve yatırımlarla adından söz ettiren başarılı bir iş adamı. Eskişehir’de ‘ağırlığını’ giderek artıran Eskişehir Düşünce Platformu Derneği’nin de kurucularından…
Sanayi Odası seçimlerinin yaklaştığı şu günlerde ismi doğal olarak ESO Başkanlığı için geçiyor. Özeçoğlu’na bunu da sorduk. Başkan, Eskişehir sanayisinin ihracat rakamlarını yeterli bulmadığını, kentin daha yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek mevcut yönetimi çok da ‘başarılı’ bulmadığını ifade etti denebilir.
Ya da ‘centilmence’ tercüme edecek olursak ‘değişimin vakti geldi’ dedi. Adaylık için “Bazı şeyler sizin istemenizle olmuyor. Zamanı gelince nasip mi diyelim” diyerek kapıyı açık bıraktı. Aslında ‘tüm kapıları ardına kadar açtı’ da denebilir!
Bu cümlesi bile ESO seçimlerine startı verdi bence… Seçim çalışmalarına çok önceden başlayanlar vardı. O nedenle ‘Özeçoğlu resmi startı yaptı’ diyelim.
Uzaktan bakınca ‘utangaç’ bir şekilde söylenen bu söz dengeleri de değiştirir. Şimdilik pek hissedilmese de yankısı büyük olur. Tsunami gibi… Dalgalar sonradan vuracak.
Düşünce Platformu’ndan Celalettin Kesikbaş’ın da ismi başkan adaylığı için geçiyor. Platformun iki üç adayla çıkması pek muhtemel görünmüyor. O nedenle adayın önümüzdeki günlerde tekleşeceğini ve netleşeceğini düşünüyorum.
Mevcut Başkan Savaş Özaydemir’in adaylığı konusunda da kimsenin kuşkusu yok! İktidar daha doğrusu Harun Karacan da henüz topa girmedi. Isınma turları atıyor! Gerçi Karacan hep antrenmanlı… Bekliyorsa vardır bi bildiği…
ESO ve ETO seçimleri sadece ‘oda’ seçimi değil. Kentin geleceğini de şekillendirecek, patronun kim ya da kimler olacağını da göstermesi bakımından çok önemli. Üzerine çok yazıp çizeceğimiz kesin. Şimdilik burada bitirelim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi