Odunpazarı’nda ne olacak?

Cihan Yıldırım yazdı

13 Şubat 2017 09:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı Belediyesi’nde ‘yine’ hareketli saatler yaşanıyor.
Maşallah ‘arayan soran’ eksik olmuyor. Ziyaretimize gelenler de oluyor.
Her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes ‘abi yakında bi şeyler olacak’ diyor. Herkes bi şeylerin olmasını bekliyor, istiyor…
Kimse tam olarak ne olacağını bilmiyor.
Anladığım kadarıyla kimi ortama bakıp tahmin ediyor, kimi de ‘yeni dengeler’ nedeniyle böyle bir sonucu varıyor.
Son bir aydaki görüşmelerden çıkardığım sonuç; Erdal Caferoğlu’nun mumla arandığı…
Belediye hakkında ‘olumsuz’ söylentiler son günlerde yeniden artmaya başladı. Kimse proje mroje konuşmuyor. Hamamyolu, Küçük Sanayi falan çalışanların umurunda değil.
CHP’nin ‘çok önemli’ dediği referandum bile sadece Kazım Kurt’un gündeminde!
Çalışanların büyük çoğunluğu işiyle, gücüyle, vatandaşla değil ‘birbiriyle’ uğraşıyor.
Odunpazarı’nın bir kez daha ‘türbülansa sokulduğunu’ söylemek mümkün.
Bu çalkantılı dönemin büyük oranda CHP İl Başkanı Sinan Özkar’ın belediyede etkin olma çabasıyla oluştuğunu düşünüyorum. Başka nedenler ileri sürenler de var ama “Özkar ve işbirlikleri” en önemli neden gibi görünüyor.
Bu yöndeki yazım sonrası buna ulaşan ‘şikâyetler’ de hayli arttı. Şikâyetler beraberinde Kurt’a serzenişleri de getiriyor. Kurt, olana bitene müdahale etmemekle suçlanıyor.
Öte yandan son dönemdeki şikâyetleri artıran bir hususta Figen Engin’in Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesi…
Engin’in ‘sürpriz’ görevi hemen herkesi şaşırtmış! Söz konusu görevlendirmeyi CHP’li meclis üyelerinin bile AK Partili meclis üyeleriyle birlikte toplantıda öğrendiği konuşuluyor.
O kadar sürpriz yani…
Engin’in başkan yardımcısı olmasında Sinan Özkar ve belediyede işbirliği yaptığı çevrelerin etkili olduğu yönündeki konuşmaları daha önce dile getirmiştim.
Bunu açık açık yazmama rağmen bazı ziyaretçilerim oldu. Gelenler “Bizim Figen Hanım’ın yeni göreviyle falan ilgimiz yok” dediler. Sanırım bu yöndeki iddiaları en başında çürütmek için geldiler. Aklıma başka bir şey gelmiyor…
Yine Engin’in bazı müdürlere ‘kötü muamele’ yaptığı ve şikâyetlerin bu nedenle arttığı iddia ediliyor. Hatta bu nedenle önümüzdeki günlerde bazı istifaların olabileceği ifade ediliyor. Daha önce de şu veya bu sebeple iki üç müdür gitmişti.
Bahsedilen istifalar gelirse belediye için hiç iyi olmaz.
Engin’in Telekom’daki makam odasına ‘şık’ olmayan bir şekilde oturduğu da konuşuluyor. Bu minvalde daha pek çok şey var. Sadece şu kadarını söyleyeyim Figen Engin, şu sıralar kent gündeminde. O kadar gündemde ki; Kazım Kurt’tan hatta Yılmaz Büyükerşen’den bile daha fazla konuşuluyor.
Aslında bu durum ‘politika’ düşünen birisi için iyi bir şey. Bakalım Figen Hanım için de iyi olacak mı? Yazımı burada bitirip bende beklemeye geçiyorum! Bakalım ‘abi yakında bi şeyler olacak’ diyenler haklı çıkacak mı?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi