Odunpazarı’nda neler oluyor!

Soner yüksel yazdı

16 Şubat 2017 09:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bir tarafta Hamamyolu Projesi, diğer yandan Küçük Sanayi kentsel dönüşüm ve gelişim süreci diğer yanda Referandum var. Gel gelelim bu yoğun süreçte Odunpazarı Belediyesi’nde yapılan ve yapılacak işlerin değil de huzursuz keyifsiz, rahatsız edici söylentilerin ayyuka çıktığını duyuyoruz.

Bunun nedeni, sebebi, bu kadar çok konuşuluyor olmasının altında pek çok sebep olabilir. Ancak konuşulanların, şikâyetlerin, huzursuzluk sürecinin nirengi noktasının yakın dönemde yapılan bir atama. Daha doğrusu Odunpazarı Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirilen Figen Engin olduğu söyleniyor.

Kendisini hiç tanımıyorum, oturup sohbet etmişliğim bile yok Figen hanımla, ama görünen o ki bu konuda liyakat sahibi olmamasına rağmen böylesi önemli bir görevin ona verilmesi içerideki dengeleri fazlasıyla bozmuş gibi gözüküyor.

Hele ki bu sorumluluğun Belediye dışından yönetildiği, birilerinin kendi rantları için bu görevlendirme de rol oynadığı söylentileri ise gerçekten üzücü. Hem Belediye hem Figen Hanım adına üzücü. 
Hatta Belediye içinde CHP Örgütünde İl Başkanı ve ona yakın bir grubun özellikle aynı saf da duran meclis üyelerinin de desteği ile gücü eline aldığı ve kendisine CHP içinden de olsa muhalefet eden, olumsuz eleştirenleri cezalandırdığı da söylenenler arasında.  Onlarca kişi aylar önce bir an önce gitsin diye dua ettikleri Erdal Caferoğlu’nu mumla aradıklarını açık açık söylüyorlar.

Personel sınıflandırması, kimilerinin aktif olmasından duyulan rahatsızlık ve yapılan büyük işlere bile bireysel tavırlar nedeniyle engel olunması deyim yerindeyse pişmiş aşı sulandırıyor ve tüm bunlar ister istemez böylesi kritik bir süreçte Belediye için son derece zararlı, sorunlu, gereksiz harcanan enerji demek.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt iyi bir siyasetçidir ve geçmiş dönemlerden fazlasıyla sabırlı olduğunu da biliyoruz. Muhakkak ne olup bittiğini oda anlamış, yaşananları SÜZEN bakış açısıyla değerlendirmelerini yapmıştır. Bu kadar uğraş verip ciddi projeler ortaya koyduğu bir dönemde, bu işlerin bu tür tavırlar nedeniyle gölgelenmesine ilk olarak o izin vermeyecektir diye tahmin ediyorum. Ve bu müdahalenin çok kısa sürede gerçekleşeceğini öngörüyorum.

Çünkü süreç uzadıkça kulaktan kulağa yayılanların şeklide, sayısı da, aktörleri de çoğalıyor. Olmayan da olmuşa dönüyor.

Mustafa Denizli, Şampiyon yap Bizi 

Tam köşemi noktalayacak ve yazıyı teslim edecekken Eskişehirspor cephesinden gelen haberle mutlu oldum. Artık teknik direktörümüz Mustafa Denizli.

Başkan Halil Ünal yine bu işlerin erbabı olduğunu kanıtladı. Böylesi bir süreçte Eskişehirspor’un başına kalitesi tartışılmaz ve başka kimsenin getiremeyeceği değerli bir ismi kazandırdı.

Tartışmaları bitirecek, endişeleri dindirecek, umutları daha güçlü tazeleyecek ve telefon numarasında 26 numarayı taşıyan bir isme emanet etti Eskişehirspor’u.

Şimdi sıra yine bize geçti. “Mustafa Denizli, Şampiyon yap Bizi “ tezahüratlarını şimdiden duyar gibiyim. Tüm camiaya hayırlı, uğurlu olsun. Bundan sonra tek ses, tek nefes daha güçlü destek olarak hepimiz 14 hafta sabredelim.  Evetleri, Hayırları her şeyi kenara bırakalım ve kaldığımız yerden devam edelim. Ne de olsa yolun sonu Şampiyonluk…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi