Olur böyle vakalar

18 Ağustos 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Adamın eşi rahatsızmış.
İşe gittiğinde evdeki oğluna telefon edip sormuş:
“Oğlum annen nasıl?”
Oğlu  yanıt vermiş:
“Bizim televizyon gibi baba”
Babası tekrar sormuş:
“Bu ne demek?”
“Anla işte” demiş oğlu:
“Ses var görüntü yok”
--//--
Ülkemiz de, endişeli  bir bekleyiş var.
Tutuklamalar..
Aramalar.
Gözaltılar..
Kilit isimlerin aranması..
Yoğun biçimde sürüyor..
Yargılamaların ne zaman başlayacağı henüz açıkllanmadı...
Önceki gün dikkatımı çekti.
Kamu-Sen  İl  Temsilcisi  Haydar Urfalı diyor ki:
“Bütün kamu kurumlarında başlatılan, sonuçları belli olmayan ve ne olacağı kestirilemeyen görevden almalar  büyük bir tedirginliğe ve korkuya neden oluyor.”
Ardından da devam ediyor:
“Bu konuda gerçekleştirilen uygulamaların demokratik hukuk devleti ilkeleri içinde gerçekleştirilmeli, asılsız  bilgi ve belgeye dayalı olmayan görevden uzaklaştırmaların huzursuzluk yarattığına dikkat edilmeli…
Haydar Urfalı  haklı..
“Kamuda korkuya ve tedirginliğe yol açan gelişmelerden  kaçınmak gerekiyor.. Peşin yargıyla, duyumlara dayalı olarak  yapılan uygulamalar, huzur sağlayacağı yerde,unutmayalım huzuru kaçırır”
--//--
Fıkrayı bilirsiniz..
Nasrettin Hoca bir gün:
“Eşeğini ahırda unutmuş”
Ardından da:
“Eşeğimi kaybettim. Eşeğimi kaybettim”diye dövünmeye başlamış.
Aklına ahıra bakmak gelince eşeğinin  bağladığı yerde durduğunu görüp 
Komşulara duyurmuş:
“Buldum.. Buldum..
Diyeceksiniz ki:
“Sonra ne olmuş”
Ne olmuşu yok işin:
“Kaybeden üzülür, bulan sevinir” hepsi bu..
Ancak:
“Neyi ve nerede  kaybettiğinizi  iyi bileceksiniz ki, sevinmenin tadı gelsin”
--//--
Evet..
Ses var görüntü yok.
Zemin çürük olunca bina sağlam olmaz..
Dün okudum..TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek demiş ki:
Alınmazsa değişen bir şey olmaz..FETO gider, ÇETO gelir”
Varın yorumu siz yapın..
Günlerin getirdiği
-FETÖ olayında 112 tutuklu.. 200 Gözaltı—
Eskişehir’de süren FETÖ operasyonlarında alınan bilgilere göre 112 kişinin tutuklandığı, 200 kişinin de gözaltına alındığı, gözaltına alınanlar arasında gazeteci, emniyet mensubu ,asker , hakim ve savcının olduğunu belirten  yetkililer “Operasyonlar sürüyor. Gözaltına alınanlar adliyeye sevk ediliyor” diyorlar.
Eskişehir merkezinde ve ilçelerde operasyonların Terörle Mücadele ekiplerince devam ettiğini  vurgulayan yetkililer, “Operasyonda aralarında bir tümgeneral,bir hakim üsteğmenin yanı sıra üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürü olmak üzere 41 emniyet mensubu. Ayrıca aralarında Fethullah Gülenin akrabası olan bir kişi ve bir gazeteci  ile   toplam 112 kişi tutuklandı. Yönetim kadrosundan 16 savcı ve hakim  olmak üzere 112 kişinin tutuklandığını belirten yetkililer,Anadolu Üniversitesinden 59, Osmangazi Üniversitesinden de 56 personel açığa alındı. Ayrıca Emniyet  mensubu 88 kişi ile sağlık bakanlığından 69  kişi hakkında idari soruşturma sürüyor.” diyorlar.. Soruşturmaların  çok yanlı olarak sürdüğünü belirten yetkililer “FETÖ ile bağlantısı olanlar hakkında soruşturma ve araştırma devam ediyor. Haksız olarak hiçbir vatandaş mağdur edilmeyecektir”diyorlar..
-Başın sağ olsun Sevgili Recep—
Dün  Emirdağ Vakfından “Recep Yıldız’ın oğlu  Evren Yıldız vefat etmiştir.  Cenazesi Tabakhane Camisinden kaldırılacaktır”mesajı gelince doğrusu inanamadım. Evren’i tanırdım çünkü. Hatır gönül bilir, büyüğü sayar severdi. Beklenmedik ölümü neden oldu bilmiyorum. Bildiğim sevgili arkadaşımız Recep Yıldız ailesinin çok üzüleceği. RecepYıldız ve ailesine   baş sağlığı, Evren’e Tanrıdan rahmet diliyorum..
 
--Fevzi Yalçın diyor ki—
Başkanı Fevzi Yalçın’ın haklı yorumu çekti dikkatımızı. Yalçın diyor ki; “DP’ye sahip çıkmalıyız. Bugün bakın  AKP’nin  2015 seçiminde aldığı yüzde 50 oyu seçmen kerhen de olsa  AKP’ye oy veriyor. Eğer DP’li seçmen altarnatif güce sahip olsa enaz yüzde on oy AKP’ye giden  düşer. Bunu  gerçekleştirmek için  DP’li seçmeni aynı sandığın başına götürmek gerekiyor” Evet… Sadi arkadaşımız güzel yazmış. Fevzi, Yalçın güzel yorumlamış.. Bakalım  DP bu seçimlerde neler yapacak.. Sandığa gidipi, kendi partisinbe oy verecek mi?..
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi