Prof.Dr. Alper Çabuk

Önce insan ol

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

14 Mart 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçenlerde kısa bir film izledim. Bu kısa film küresel iklim değişikliklerini anlatıyordu. “Explaindio” diye bir yazılım var, belki görmüşsünüzdür bununla hazırlanmış bir animasyon film. Bir el, boş bir sayfa kağıt üzerinde güzel karikatür gibi çizimler yaparak anlatıyor verilmek istenen mesajı. Oldukça etkili bir sunum yöntemi. Zaten iklim değişiklikleri ile ilgili videoda da bu etkili sunum tekniği özellikle seçilmiş. Tıpkı sunumun içerdiği mesajlar gibi. Bu mesajlar da insanları sunumda savunulan fikirlerin yanına çekmek için çok özenli seçilmiş.
 
Özetle bu sunumda;
 
İklim değişiklikleri ile ilgili söylenenler abartılıyor. İklim değişikliklerinde insan etkisi olsa da, bu etki çok az. Tıpkı fosil yakıtların etkileri gibi. Dünyanın ısınması, soğuması bunlar olağan süreçler (bu kısmı doğru ancak gerçekte sera gazları yüzünden bu doğal süreç olması gerektiği gibi işlemiyor). Günümüzde iklim değişikliklerinin etkileri öylesine abartılmış ki, siyasiler bundan olumsuz etkileniyor ve ülke ekonomisinin zarar görmesine neden olacak hamleler atıyorlar. Fosil yakıtlar olmadan nükleer, hidroelektrik, rüzgar, güneş gibi diğer enerji kaynaklarıyla ihtiyaç duyduğumuz enerjinin sadece yüzde on beşini karşılayabiliriz. Bu yüzden ekonomimiz biter, sanayimiz biter, gıda üretimi biter, açlık olur, yokluk olur vs. vs.
 
mesajı veriliyor. Bence yukarıda da söylediğim gibi çok da etkili ve hedef kitleye bu fikri kabul ettirecek, onları bu görüşün şiddetli bir savunucusu yapacak şekilde veriliyor bu mesaj...
 
Şimdi bir kişi benim bu yazımda yukarıda tırnak içinde yazılmış kısmı alıntılayıp, paylaşsa, yanına benim adımı yazsa; beni tanımayan ve o paylaşımın olduğu yazıyı okuyan kişiler doğal olarak benim küresel iklim değişikliği ile ilgili düşüncelerimin bunlar olduğunu zannederler. Doğru, bu yazı benim tarafımdan yazıldı, ancak tırnak içinde yazılmış kısmı eleştirmek için yazılmış yazının tümünü değil, sadece tırnak içindeki kısmını paylaşmak, manipülasyon yapmak, insanları aldatmaktır. Zaten bu kısa film de aynen bilimsel gerçeklerin sadece verilmek istenen mesajla ilgili olan kısmı verilerek, benzer bir şey yapıyor. İşte bu yüzden aman ha, lütfen inanmayın bunları söyleyenlere, bu tür mesajlara.
 
Dünyadaki iklim değişiklikleri üzerinde araştırma yapan bilim insanlarının yüzde doksan beşinden fazlası, yukarıda söylenenlerin tersini söylüyor ve bir konuda birleşiyorlar. Gerekli tedbirler alınmazsa çok yakın bir gelecekte, dünyada çok sayıda insan iklim değişiklikleri ve bununla ilgili ortaya çıkan afetler, açlık, susuzluk, kuraklık, bunlara bağlı ortaya çıkan savaşlar, terör gibi sonuçlar nedeniyle hayatını kaybedecek, medeniyetimiz ciddi anlamda zarar görecek... Kalan yüzde beşin içinde bir kısım bilim insanı bazı sermaye gruplarının çıkarları doğrultusunda bilimsel gerçekleri manipüle eden kişiler ki, bunların yatacak yeri yok. Neticede kitle imha silahlarını geliştiren kişiler de, kendilerini “bilim adamı” diye tanımlayan kişiler. Bence sermaye gruplarına hizmet etmek için küresel iklim değişiklikleriyle ilgili kabul görmüş tehditleri yok sayan, küresel iklim değişiklikleriyle ilgili mevcutta yeni yeni uygulanmaya çalışılan tedbirleri tehdit olarak gösteren kişiler de en az kitle imha silahlarını geliştiren kişiler kadar insani değerlerden uzak. Ne olursan ol, önce insan ol.
 
Herkese iyi haftalar...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tnc byrk 21 Mart 2016 16:48

Her kes insan olsa, zaten problem kalmaz. En tehlikeli hayvanlar insan silüetine bürünmüş olanlar... Be HUMAN...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi