Örgütün belediyelere müdahalesi var mı?

Cihan Yıldırım yazdı

24 Ocak 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP’deki iç tartışmalardan biri de belediye başkanlarının parti işlerine karışmaması. Başkanların ‘örgüte’ müdahale etmemesi isteniyor.
Örgütler kongre yapacağı zaman başkanlara ‘siz karışmayın’ deniyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu da zaman zaman bu yaklaşımı dile getiriyor. CHP Lideri’nin açıklamalarını “herkes kendi işine baksın” olarak anlamak da mümkün.
Aksi durumlarda partinin zarar gördüğü, göreceği ifade ediliyor.
Eskişehir’de son yıllarda seçim ve kongre öncesi başkanların örgüte müdahalesi gözle görülür, elle tutulur hale geldi. Bu zaten hep konuşulan, tartışılan bir durum.
Kazım Kurt’un ‘ben karışırım arkadaş. Ben politika yapmayacağım da kim yapacak. Herkese serbest olan politika bana mı yasak’ sözleriyle bu konudaki tavrını net olarak ortaya koydu. Kurt’un tavrı açık ve netti. Kurt kadar açık ve samimi olmayıp örgüte karışanlar da oldu.
Kurt’un bu yaklaşımı tabandan hatırı sayılır bir destek de gördü…
Son il kongresinde de başkanların örgüte müdahalesi yine gündemdeydi. Hatta yaşananlara ‘müdahale’ demek bile hafif kalıyor. Başkanlar kongre sürecini ‘doğrudan’ yönetti…
Aday buldular, delegeleri aradılar, yemekler, ziyaretler…
Hayli emek harcadılar. Hatta il başkan adaylarından daha çok çalıştılar!
Başkanların örgüte ‘müdahalesi’ aşağı yukarı böyle…
Meselenin bir de başka yönü var. Daha doğrusu varmış! Son günlerde konuşulanlar ‘yeni bir’ durumun varlığına işaret ediyor.
Nedir o yeni durum? Örgütlerin ‘belediyelere’ müdahalesi...
İlk duyduğumda ‘yok artık’ diye tepki verdim.
Şaşırdım… Bu kadar ‘güçlü’ belediye başkanlarına hangi örgüt sorumlusu ‘müdahale’ edebilir diye düşündüm. Bir iki sorup soruşturunca meselenin ciddiyetini anladım.
Tartışmaların odağında İl Başkanı Sinan Özkar var. Özkar’ın Büyükşehir ve Odunpazarı’nda ‘etkili’ olmaya çalıştığı konuşuluyor. İl Başkanının söz konusu iki belediyede ‘bazı ittifaklar’ kurması da kulisleri hareketlendirmiş.
Özkar’ın kendisine ‘rakip’ olarak gördüğü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak’ı ‘devre dışı’ bırakmak için girişimleri olduğu iddia ediliyor. Özkar’ın ‘aidat’ istemek başta olmak üzere çeşitli yöntemlerle Büyükerşen’i de baskı altına almaya çalıştığı konuşuluyor.
Özkar’ın son günlerde Ahmet Ataç ile ‘yakınlaşmasını’ Hoca’ya ‘aba altından sopa göstermek’ olarak okuyanlar da var.
Yine Özkar’ın kurduğu bazı ‘özel’ ilişkiler sayesinde Odunpazarı Belediyesi’nde günden güne etkili olmaya başladığı ifade ediliyor. Hatta “Figen Engin’in başkan yardımcı olarak atanmasını” sağladığı dilden dile yayılıyor.
Özkar’ın ‘şimdilik’ Tepebaşı’nda herhangi bir “işbirliği ve etkinliği” yokmuş! Ama Büyükşehir ve Odunpazarı’nda yönetime ‘ortak’ olmaya başladığı yönünde ciddi bir kanaat oluşmuş. Bu durumun gerçeklik payını elbette iki başkan ve ekibi daha iyi bilir.

Ne dersiniz?
Bugüne kadar başkanların örgüte müdahalesini konuştuk. Artık biraz da örgütlerin belediyelere, başkanlara müdahalesini konuşalım mı?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
?? 26 Ocak 2017 14:43

Yorumlar yayımlanmıyor

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi