Özeçoğlu’nun tek gündemi Eskişehir Basket

Soner Yüksel yazdı

28 Nisan 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz gün Eskişehir Basket Başkanı Sinan Özeçoğu’nu Cihan Yıldırım ile birlikte Es TV’de konuk ettik.
Özeçoğlu son yılların öne çıkan isimlerinden. NSK Armatür ile yakaladığı başarı ve onu İspanyolların önemli şirketine devrettikten sonra Mandarins Gayrimenkul olarak yaptığı yatırımlar kayda değer bir başarı. Eskişehir Basketbol’da yaptıkları da, hedefi de ortada. Hal böyle olunca sanayi dünyası ve spor dünyasının da birçok yakıştırma yapması, hakkında birçok dedikodusu olması son derece doğal.
Biz de konuk aldığımız programda bu söylentileri, bu yakıştırmaları sorduk kendisine. Eskişehirspor konusunda çok net bir cevap verdi. “Halil Ünal harika bir kadro kurdu, işi de başarıyla götürüyor, takım Süper Lig’e çıkacak ve başarısı devam edecektir. Benim gündemim de böyle bir adaylık da, böyle bir düşünce de olmadı. Biz Halil Başkan ile birbirimize destek oluruz” dedi.
Sanayi Odası Başkanlığı içinse adayım demese bile dün Cihan Yıldırım’ın yazdığı gibi değişimin gerektiğine dair önemli mesajları çok naif bir dille ifade etti. Eskişehir Sanayi altyapısının potansiyelinin daha iyiyi hak ettiği, ihracatta çok daha iyi rakamlara ulaşmamız gerektiği, yabancı yatırımcıların çoğalması gibi yerinde tespitleri oldu. Düşünce Derneği Platformu’nun başarısı ve gücüne atıfta bulundu.
Belli ki seçim havasına girmeye başlayan Sanayi Odası ve adaylar için bu söylemler üzerinde konuşulacak ve kendi içinde apayrı bir gündem oluşturacaktır.
Özeçoğlu ne sorduysak cevapladı, tüm söylentileri yanıtladı. Bazı mesajları bana kalırsa kapalı bir dille de olsa iletti ama program sonucundaki kanaatim Eskişehir Basket’in ağırlıydı.
Kapanma aşamasına gelen bir takımı, “Eskişehir’e borcum var” diye alan, yönetimini Eskişehirli isimlerle güçlendiren ve Eskişehir’de basketbol kültürünü yeniden canlandıran bir isim olmak bana kalırsa şehir tarihinde önemli bir işe imza atmaktır.
Görünen o ki bununla yetinmeyecek Özeçoğlu. Takım Basketbol Süper Ligi’ne çıkınca yapılacak son derece önemli işler var. Hem orada kalıcı olmak hem de birkaç sene içinde Avrupa kupalarında mücadele eder seviyeye gelmek gibi heyecan uyandıran bir hedef var ortada. Bunu da başaracağına yürekten inanıyorum.
Çünkü ne sorduysak cevabın son noktası ‘Basket’ oldu. “İnsanlar söyleyebilir, yakıştırabilir, ileri de belki olabilir ama şu an benim işim, gücüm, derdim Eskişehir Basket” dedi.
Hem söylentileri sonlandırdı, hem de basketbol severleri heyecanlandıran CSKA Moskova, Barcelona gibi takımların Eskişehir’de gerçekleşecek bir turnuvaya katılması için çalışma yapacaklarını müjdeledi.
Güzel bir program, iyi ve nitelikli işleri konuştuğumuz bir isim oldu Özeçoğlu. Ekrana sık çıkmayan, çıkınca da her şeye net cevaplar veren bir isim. Belli ki ilerleyen yıllarda daha çok konuşulacak, daha çok tanınacak ve hepsinden önemlisi başta Basketbol olmak üzere güzel işler yapmaya devam edecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi