Polemik sorunu çözmüyor ki!

14 Ekim 2016 09:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Son günlerde yeniden gündem de ama “Kırmızı 4” ile balık istifi yolculuk çilesi yıllardır devam eden bir hadise. Konuya ilişkin AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün “Yetki verdik ama çözüm yok” diyerek Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yaptığı bir gönderi var. “Biz otobüs temini için kredi yetkisini verdik” diyerek topu Büyükşehir Belediyesi’ne atıyor. 
CHP adına ise İl Başkanı Sinan Özkar’ın cevabı gecikmiyor tabi. “Yılmaz Hoca uyarmıştı, geciktirmeyin demişti siz yetkiyi aylar sonra verdiniz” diyor. 
Aslında bu polemikte haklı taraf CHP grubu. Zira yetki verme konusunda AK Parti grubu biraz gecikti. Ancak ihale konusunda ve otobüs tesliminde bürokratik süreçleri de işin içine katarsak “konu ilk gündeme geldiğinde onay verilse dahi Kırmızı 4 çilesinin başladığı şu günlere bu otobüsler yetişmeyecekti.”
Bu yüzden haklı, haksız, şu ya bu demek yerine çözüme odaklanmanın faydalı olacağı aşikâr. Nihayetinde polemik sorunu çözmüyor ve sorun, havaların soğumaya başladığı bugünlerde gün ışığı gibi ortada. 
Büyükşehir Belediyesi en azından geçici bir çözüm adına otobüs kiralama yöntemi deneyebilir ve hali hazırdaki sorun bir nebze çözülür diye umut ediyorum. Belki üniversite de bu konuya destek atar ise tartışmaya bile gerek kalmaz diye düşünüyorum. Tek bir otobüs bile yaraya bir nebze derman olabilecekken, 2 koca kurum bunu yapamıyorum demez herhalde. En azından tartışma biter diyeceğim ama… Burası Eskişehir, tartışmadan da olmuyor değil mi? 

Bu kale yıkılır mı sandın? 
Eskişehirspor’un öykü içinde öykü barındıran hatıra bilet kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Tahmin ediyorum ki Cuma günü satılan bilet sayısı 10 Bin rakamını geçmiş olacaktır. “1,2 demeden gönülle yapılan ve ekonomik durumu çok iç açıcı olmayanların bile katılmak için seferber olduğu bu kampanyada, zaman zaman duygu sağanağı yaşatan şeyler de yaşanıyor.” 
Dün onlardan birini okuduk sosyal medyada, duygulandık, yutkunduk, gurur duyduk.  
Malumunuz hatıra bilet satışı yapılan standlar var. Bunlardan birine ayakkabı boyacılığı yapan bir çocuk yaklaşıyor ve orda bulunan görevli arkadaşımız Cihan İşgen ile bu kardeşimiz arasında şu konuşma geçiyor: 
“Abi 4 ayakkabı boyadım, 18 TL bütün param bu. Yarın da 2 TL’ yi bırakırım, ben de biletimi alayım…”
İşte bu kısa diyalog, üzerine kitaplar yazılacak bir sevdanın en temel harcıdır. Bu kardeşimize bir bilet veriliyor ve ücret alınmıyor. Üstelik konuya duyarsız kalmayan ESKOD da hemen bir çağrı yapıyor ve “Bu kardeşimize kombine almak istiyoruz” diyor. 
Şimdi elini vicdanınıza koyun siz söyleyin… 
Sendelenir, zorda kalır, düşer, sıkıntı yaşar ama bu kale yıkılır mı bu sevda ile?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi