Politika aynı

Politika aynı

6 Ağustos 2014 02:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, geçtiğimiz sezon kanayan yarasını dindirmek için yabancılık çekmeyeceğimiz bir politika izliyor. Mirkan Aydın ve Andaç kulübün sözleşmeli futbolcusu olarak, Funes Mori ve Ömer Şişmanoğlu ile de kiralık olarak sezona başlanılacak. Andaç geleceğe yönelik bir transfer olduğu için Mirkan, Mori ve Ömer 3’lüsü hücum hattındaki isimler olacak.
***
Yani hücum hattındaki 4 futbolcunun 2’si sözleşmeli, 2’si de kiralık olacak. Kiralık olarak izlenilen politikalarda geçtiğimiz sezon en fazla zararı gören kulüp şüphesiz Eskişehirspor oldu. Hatırlarsanız; N’Diaye, Jorquera, Tanju ve Bertul kiralık olarak transfer edilmiş, bu 4 isimden 3’ü ile daha devre arasında yollar ayrılmıştı.
***
Şimdi aynı politika yine izlenilmeye çalışılıyor. Benfica’ya 2 yıl önce büyük umutlarla transfer olan ancak Portekiz’de dikkatleri üzerine çekemeyen Mori, kendisini ispatlamak için Eskişehirspor’a kiralık olarak geldi. Avrupa futbolunda birçok takımla adı anılan Arjantinlinin potansiyeline bakıldığı zaman başarılı bir transfer sayılabilir.
***
Ömer Şişmanoğlu…
Bundan 2 yıl önce A Milli Takım’ın aradığı forvet olarak lanse edilen bir futbolcuydu. Medical Park Antalyaspor’da oyuna sonradan girerek attığı gollerle takımına hayat vermesi, hızı ve tekniği ile dikkat çeken bitirici forvet... Beşiktaş vitrininde kısa süreli boy göstermiş ancak Mori gibi istenileni veremeyerek, şu an kendisini Eskişehirspor’da kanıtlamayı hedeflemiş bir futbolcu. 5+3 yabancı kuralını göz önünde bulundurulduğunda özellikle birçok takımın yerli forvet sıkıntısı çektiği şu günlerde potansiyeli yüksek olan Ömer’in transferi yine başarı sayılabilir.
***
Ayrıca Ömer transferi Ertuğrul Sağlam’a da oyuna hamle yapma konusunda büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Hücum hattının her bölgesinde oynayabilmesinin yanında bitiriciliği ile Ömer, doğru bir transfer olduğunu kanıtlayabilir.
Her kulüpte her teknik adamın isteyeceği bir forvet tipinin Eskişehirspor’da kendisini kanıtlamak için nasıl bir tepki verileceği merak konusu.
 
Başarılar diliyorum…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi