Ahmet Ataç 15 02 2024

Rehavete kapılmayalım!

Ahmet Deniz Canoruç yazdı

27 Ağustos 2015 13:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Sivasspor maçının kısa bir özetini yapmak gerekirse; Eskişehirspor öncelikle Kaan ve Toko gibi defansif ve dayanıklı futbolcularıyla rakibin en etkili kanadını durdurmayı başardı.   Rakip gollerin ikisinin de sağ kanattan gelmesinin tek bir nedeni var o da Anıl’ın maçın yüzde 70’inde o bölgede yalnız kalmasıydı. Ama yine de yapılan 13 transferin ardından takıma en çabuk uyum sağlayan oyuncuların başında Anıl geliyor.

Tabi ki gecenin iki kahramanından sitayişle söz etmem gerekiyor; Gekas ve Kaan’dan. Gekas, bitiricilik konusunda ne kadar usta olduğunu gösterdi. Yunan futbolcuya her maçta bu pozisyonları sağlarsanız ceza sahası içinde tabureye oturur ve kolayca gollerini atar. Kaan ise Gekas’ı kısa sürede çözmüş ve ustalığından faydalanmaya başlamış. Özellikle ikinci golde Gekas’ın kendisine pozisyon ikramını geri çevirmedi, benim gözümde kalitesini bir kat daha arttırdı.

Sonuç olarak Sivasspor’un vasatın altında kaldığı maçta dahi 5 dakika içinde iki gol atması, yenilmelerine rağmen bu sezonda ligin tehlikeli ekiplerinden biri olacağını gösteriyor.  Alınan galibiyet takıma bahar havası getirdi ama rehavete sokmamalı.  4 gün içinde takıma stoper ve hücuma yönelik, ligin kalite ibresine ayak uyduracak bir futbolcu alınmalı. 13 transfer yapıldığı halde hâlâ camia tedirgin oluyorsa transfer sürecinde izlenen yolun ne kadar doğru olduğunu yeniden tartışmak lazım. Umarım son 4 günde böyle bir hata yapılmaz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi