Ruhsar Demirel'e büyük tepki

Sadi Seda yazdı

28 Şubat 2017 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir eski Milletvekili Ruhsar Demirel, 16 Nisan’da yapılacak olan ‘Anayasa değişikliği referandum’u için Pazar günü Eskişehir’e geldi...
Kendisini özlemiştik!
Epeydir yüzünü göremiyorduk…
1 Kasım seçimlerinde sandıkta herhalde Eskişehir’e ve Eskişehirlilere küstü sanmıştım!
Bir ay önce idi yanılmıyorsam…
Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin her yıl düzenlediği, geleneksel gecesine geldiğini derneğin sitesindeki fotoğraflardan öğrendim…
Kendisi de Kırım Tatarı olması nedeniyle, Dernek Başkanı Evren Olcay’ın daveti üzerine herhalde sessiz sedasız geldi ve gitti…
Eskişehir’e gelmişken “birde partiye uğrayayım, ne yapıyorlar” dedi mi bilmiyorum…
Parti binasına gitmiş olsa mutlaka gazetelerde haber olurdu…
Ziyaret ettiyse basından gizli saklı yapmış olabilir…
Kendisini 1 Kasım seçimlerinden sonra bir daha Eskişehir de görmedim…
5 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine şiddetle karşı idi…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın için demediğini bırakmadı…
Attığı twitler bugünlerde internette çok dolaşıyor…
Bahçeli ne diyordu twitlerinde:
“Hedeflenen Başkanlık Sistemi Değil Başkancı Sistemidir”.
“Oturmuş, teamülleri yerleşmiş parlamenter sistemi yıkmak ve başkanlık kılıfıyla diktatörlüğe geçmek yenilikse, bırakın eskiden bakalım”.
“Erdoğan ve Öcalan başkanlık sisteminde söz kesmiş, bölücü çevrelerden gelen mesajlar da bunu doğrulamıştır."
“AKP'nin tek projesi başkanlık, başka söylediği yok”.  
“Ankara’da başkanlık falı açanların, partili cumhurbaşkanlığı olsun diyenlerin bereketsizlik ve beceriksizliği ortada.”
8 Şubat 2015 Kırşehir mitinginde ise Bahçeli şunları söylemişti:
“Erdoğan, 'bu gömlek bu bedene dar geliyor' diyerek milletimizin aklıyla, irfanıyla alay etmektedir. Milli Görüş gömleğini giyen Erdoğan, BOP gömleğini giyerek milletimizi yıllarca kandırmış, zamanımızı çalmıştır. Ancak milletimiz gömlek değiştirmez. Değiştireceği gömleği de asla giymez. Erdoğan baştan aşağı yalan olup çıkmıştır. Başkanlık sistemini kurma hedefine sabitlenen Erdoğan, geri dönülmeyen bir mecraya sapmıştır.”
Bugün ne oldu da başkanlık sistemine destek veriyor…
Bunu başta MHP’liler olmak üzere kimse anlamış değil…
Neyse zaten konumuz da bu değil…
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsal Demirel, Pazar günü Eskişehir’e gelerek bir düğün salonunda “evet” kampanyası başlattı…
Toplantıda söylediği şu söze başta MHP’liler olmak üzere Eskişehir’de çok büyük kesimden tepkiler geldi:
“Bu kadar sorunların olduğu bir süreçte devletin güçlü olmadığı, seri kararlar alamadığı, yönetimde fiili ve hukuki karmaşa sürdüğü müddetçe Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923 ruhu ile devam etmesi mümkün görünmemektedir. Ve bütün Eskişehirlileri de devlet, millet birlikteliği ve daha kalkınmış bir Türkiye için 2023 değil 2071 hedeflerine de ulaşmak için evet demeye davet ediyorum. Bütün umudum o yöndedir. Dolayısıyla ben referandumda da Eskişehirlinin sağduyusunu, bundan sonrası için daha güçlendirilmiş bir devlet yapısı, birlikte refahı yakalayacak bir millet için ‘evet’ yönünde olacağını umuyorum.”
Yani Eskişehirlilerden 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa referandumunda “evet” oyu istedi…
Ruhsar Demirel acaba salonda kimler var? Kimler yok? Diye bir göz attı mı?
Salonda kendisiyle birlikte siyaset yapan, bir zamanlar etrafında dolanan kaç kişiyi gördü?
Yıllarını MHP’nin başarısı için geçirmiş eski MHP’liler o salona gelmediler…
TEPKİLERİNİ SOSYAL
MEDYADA PAYLAŞTILAR
Ruhsar Demirel’in,” 1923 ruhu artık bitti. MHP olarak yeni süreçte uzlaşmacı bir politika izleyeceğiz" sözlerine MHP’liler sosyal medya aracılığı şöyle tepki verdiler:
Meral Demirel:“MHP sözcüsü Ruhsar Demirel,”1923 ruhu artık bitti. MHP olarak yeni süreçte uzlaşmacı bir politika izleyeceğiz" diyor. Anlaşılan akıl travması geçiriyor bu eski vekilimiz. 1923 ruhu bitmez hanımefendi. Orada Erzurum ve Sivas kongresi var orada kuva'i milliye destanı var. Orada Atatürk ve silah arkadaşları var. Orada Milli ve üniter T.C Devleti var. Atiyi inkâr ve MHP’nin kendi politikalarını bir kenara bırakıp siyasette AKP açılımı yapmak ancak acizlerin ve zavallıların işidir. Ülkücüler olarak bizler Sizler gibi Aksaray a teslim olmadık.  İlkelerimizden ve Ülkülerimizden vazgeçmedik Allaha havale ediyoruz sizleri. Oyumuzun rengi HAYIR olacaktır.”
Alim Barak: “Onları gönderip başbuğun ruhunu tekrar getirelim partimize.”
TC Ali Muammer Harmancı:“Ruhsar Demirel biz Eskişehir de seni, senin tepeden inme her seferde 1.sıra dayatma adaylığından dolayı sandığa gömmedik mi? Hayırdır 1923 ruhu bitti falan bu yalakalığı bana göre adaylık için akp ye yapıyorsun yeni partin hayırlı olsun benden yine hayır.”
Pervin Karahan: Hâlâ bu söylemleri yapanlar için "liderimdir" deyip arkasından gidenleri; "milliyetçi", "vatansever" olarak nasıl kabul edeceğiz? ve o insanları nasıl hoş göreceğiz?
Coskun Edizgil: Ruhsar Demirel 1923 ruhu ne demek siz biliyor musunuz? Sanırım bilmiyorsunuz! Bilseydiniz bir MHP genel başkan yardımcısı olarak, Eskişehir MHP milletvekili olarak 1923 Ruhu bitti diyemezdiniz. Biz ülkücüler padişahlığa kesinlikle ‘hayır’ diyeceğiz ve kesinlikle 1923 ruhunu unutmayacağız unutturmayacağız.”
Bunlar sosyal medyada paylaşılanlar…
Bana telefon eden çok sayıda MHP’liler de farklı yorumlar yaptılar…
Onları burada paylaşamam.
Ancak şu bir gerçek…
Anayasa Referandumundan “evet” de “hayır” da çıksa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin işi zor…
Meral Akşener partiye dönemezse, kurulu ve teşkilatları olan bir partiye üye olacağı dedikoduları kulaktan kulağa yayılıyor…
Daha sonra bu parti olağan üstü kurultay kararı alıp, Akşener Genel Başkan olacak…
MHP’den istifa edeceklerde bu partiye üye olacaklar…
Hedef önlerine gelecek ilk sandıkta MHP’yi yüzde 10’luk barajın altında bırakmak…
Bu sayede Devlet Bahçeli’yi de partinin başından göndermek…
Bunu gerçekleştirebilirler ise söylentilere göre bu parti MHP ile birleşme kararı alıp, iltihak edecek. Yoluna yeniden MHP olarak devam edecek…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aziz 28 Şubat 2017 10:15

Muhtemelen yayınlamayacaksınız ama bilin istedim, ülkede ki ayrımcı AKP politikasını aynı hızla devam ettiriyorsunuz.Gazetecilik mesleği 3kişinin ağzıyla tek taraftan yazmak değildir.Objektif olup,okuyucuya yol göstermektir.Yaptığınız yazım hataları,bilgi eksiklikleriyle kaçıncı sınıf gazeteci olduğunuzu halk görüyor.

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi