Rüyalarımız kontrol altında!

9 Ekim 2016 12:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu haftaki teknoloji köşemize Hollandalı iki firmanın çok ilginç bir buluşu ile başlıyoruz. Bu iki firma çalışmışlar ve insanların rüyalarını kontrol etmeyi başarmışlar. Uykunun REM safhasında uygulanan tekniğin yüzde 77'lik bir başarı oranı sağladığı da iddia ediliyor.
Hollanda merkezli iki firma, rüyaları kontrol etmeyi vadeden birer cihaz geliştirdiler. Rüya görüldüğünü uyanmadan fark etmek anlamına gelen saydam rüyadan esinlenerek geliştirilen bant şeklindeki cihazlar, beynin ön bölümünde bilinçle bağlantılı alandaki gamma aktivitesini tetikleyip, rüyanın şekillendirilmesine izin veriyor. Firmalar, uykunun REM safhasında uygulanan tekniğin yüzde 77'lik bir başarı oranı sağladığını iddia ediyor.
Hayal gücünü kontrol eden tekniklere dayanan saydam rüya ile insanlar sınırların olmadığı bir dünyada istedikleri her şeyi gerçekleştirebiliyor. Firmaların bir diğer iddiası da daha kaliteli bir uyku. Bu da, alarmın uyku döngüsünün en uygun döneminde devreye sokulması ile sağlanıyor. Cihazlar için ödenmesi gereken ücret ise 850 TL'den başlıyor.

Facebook'tan ücretsiz internet atağı
2014 yılında başlayan Asya, Afrika ve Güney Amerika'da 36 ülkede hayata geçen uygulamayla internet erişimi olmayan bölgelere internet götürmek amaçlanıyor.
Gerekli izin ve destek için Beyaz Saray ile görüşmelere başlayan Facebook, bir yandan da programın entegrasyonu için küçük, bölgesel operatörlerle de temaslarını sürdürüyor.
Bedava internet hizmetinin öncelikle ABD'nin kırsal kesimlerinde yaşayan, interneti olmayan ya da hız problemi yaşayan kesimlere ulaştırılması planlanıyor.
Facebook, Interbrand'in 2016'nın en değerli markalarını sıraladığı listesinde, yüzde 48'lik değer kazanmasıyla dikkatleri çekmişti.

12 yaşındaki çocuğa 342 bin lira fatura
Kendi kurdukları müzik grubuyla ünlü olmak isteyen 12 yaşındaki İspanyol Jose Javier, Google'da reklam vermek isterken 100 bin euroluk (Yaklaşık 342 bin lira) faturayla karşılaşınca şoke oldu.
Jose Javier, arkadaşlarıyla kurduğu "Los Salerosos" müzik grubunu internet üzerinden duyurmak ve YouTube'daki videolarını daha fazla izleyiciye ulaştırmak için bir plan yaptı.
Jose Javier kendine Google'ın ücretli reklam servisi olan Adwords hesabı açtı. Ancak bu hesap gencin yaşantısını kâbusa çevirdi.
"Adwords" reklam uygulamasında, ailesinin kendi adına birikimlerini yatırmak için açtığı hesabı kullandı. El Pais gazetesine yaptığı açıklamada oğlunun ne yaptığından haberi olmadığını, onun sadece yeni enstrümanlar almak için online bir maceraya atıldığını düşündüğünü söyledi.
Google konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu durumu analiz ettik ve kullanıcıdan herhangi bir ücret tahsil etmedik. Kullanıcının bekleyen Adwords ödemesini de iptal edeceğiz.”

BitTorrent'te büyük deprem
BitTorrent, iki üst yöneticisini işten çıkarttı ve bilinmeyen sayıda çalışanının da işine son verdi. Ayrıca BitTorrent Now da kapatıldı. BitTorrent Now, reklam destekli video vemüzik yayınlama platformuydu.
BitTorrent Now'un kapatılması dışında, şirket ayrıca Los Angeles'daki bir stüdyosunu da kapamış durumda. BitTorrent Now küçük bir güncelleme ve yeniden isimlendirme olmasının dışında bağımsız sanatçılara yardım etmeyi gözetiyordu. Bazı kaynaklara göre şirket para kazanamıyor ve harcamaları kontrolden çıkmış durumda. Şirket ayrıca yakın zamanda yeni bir canlı yayın platformu başlatmıştı, bu girişimin de olanlardan etkilenmesi kaçınılmaz görünüyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi