Ahmet Ataç 15 02 2024

Sağlam gitti Skibbe geldi. Değişen ne!

Ayhan Taşçı yazdı

2 Şubat 2015 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Evet, Ertuğrul Sağlam gitti, Skıbbe geldi. Sizce değişen ne oldu! Olan şey şu, savunma ve hücum prensipleri değişti.
Sağlam döneminde, önde basan rakibe çok fazlaca oynama fırsatı vermeyen, bolca gol pozisyonuna giren, ancak kalesinde de kontratak sonucu gol yiyen bir Eskişehirspor vardı.
Skibbe’nin gelişiyle birlikte ise, daha çok savunma futbolunu ön plana çıktığı ve çıkacağı bir oyun formatını izledik ve izleyeceğiz.
Ziraat Türkiye kupası karşılaşmasında Galatasaray galibiyetinde olduğu gibi, Sportoto süper ligde Torku Konyaspor mağlubiyetinde şunu gördük ki, Kırmızı Şimşekler, az gol yiyen, zor gol atan bir takım olacak.
Ancak iyi savunma yapabilmeniz için takım halinde çok iyi organize olmanız gerekir.Torku  Konyaspor karşılaşmasında, Özellikle ilk 45.dakikalık dilimde, savunmanın en gerisinde bulunan Diego ile Forvet bölgesinde bulunan Onur’un performansları  vasatın üzerine çıkmamakla beraber, pozitif yönde her hangi bir katkı sunamadılar.
Savunmada Diego ve Sezgin adam paylaşımlarında çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını görmek mümkündü.
Skibbe’nin, teknik kapasitesi yüksek tek forvetle oynama isteği teoride ne kadar doğru ise, pratikte ve uygulamada sahaya yansıması, futbolcuların kalitesi ve performansları ile orantılı olacaktır.
Onur kalitesi iyi fakat, tek forvet olarak takıma katkı sunacağını düşünmüyorum. Onur, forvet arkası oynayan ve takıma pozitif yönde katkı sağlayacak bir oyuncudur.
Eskişehirspor’daki futbolcularının kalitesi belli. Koca bir 90.dakikalık oyunda üretkenlik adına, Sünni baskılar hariç hiçbir varlık gösteremiyorsa, vay halimize demekten başka bir şey aklıma gelmiyor.
İşin özü şu, Eskişehirspor kendi birinci bölgesinde sorunlarını çözmek için bir hayli mücadele ediyor. Fakat Eskişehirspor’a puan ve puanlar kazandıracak üçüncü bölgede, yani hücumdaki sorunlarını çözmesi gerekiyor.
Maalesef onu da çözebilmesi için iyi bir forvete ihtiyaç olduğu aşikârdı. Sezon başından bu yana Eskişehirspor’un adeta kanayan yarası haline gelen golcü ihtiyacının giderilmemesi inşallah Kırmızı Şimşekler pahalıya mal olmaz.
Eskişehirspor’u özellikle iç sahada zor maçlar bekliyor. Deplasmanlarda ise alt sıralarda bulunan rakipleriyle oynayacak. Yönetim, Son günde transfer yapar mı bilmem, ama gidişatın hiçte iç açıcı olmadığını söyleyebilirim.
Eskişehirspor adına her maçın bir final niteliği taşıyacağını düşünürsek, özellikle taraftarların desteğine çokça ihtiyaç olacaktır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi