Sanayi küçük umut büyük

Cihan Yıldırım yazdı

14 Mart 2017 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Küçük Sanayi’nin dönüşümü konusunda ‘umut veren’ bir gelişme yaşandı. Dönüşüm ya da taşınma meselesinin son 15 yılına tanıklık ettim. Sanırım ilk kez çözüme, Sanayi’nin taşınmasına bu kadar yaklaştık.
O nedenle ‘umut veren’ kararı duyunca ‘sanırım bu kez olacak’ dedim. Nedir bu işle ilgilenenleri umutlandıran gelişme?
Bakanlar Kurulu, Küçük Sanayi Sitesi’ni afet riskli alan ilan etti.
Bölgeyi taşımak, dönüşüm yapmak isteyen Belediye’nin eli güçlenmiş oldu. 8 Şubat’taki yazımda ‘dönüşüm işinin çıkmaza girdiğini’ yazmıştım. Ve büyük oranda umutsuzdum.
Çünkü işin ehli olan kime sorsam ‘bu şekilde dönüşüm çok zor, hatta imkânsız’ diyordu. Yine aynı kişiler ‘bölgenin dönüşümü ancak ve ancak alanın afet riskli alan ilan edilmesiyle mümkün olur’ diyordu.
Bu konuda kentimizde otorite kabul edilen Fesih Bingöl’ün de bu yönde beyanatları var. Afet riskli alan ilan edilmesi, Bingöl gibi meseleye ‘siyaset’ penceresinden bakmayan herkesin dile getirdiği bir gerçeklikti.
Aklın yolu bir yani…
Elbette bu çok önemli gelişme ama çözümün tamamı değil.
Bu sadece başlangıç…
İlk aşamada Belediye’ye yetki devrinin olması gerekiyor. Sonrasında da Belediye’ye bu çok önemli dönüşümde yardımcı olunması gerekiyor.
Hükümet çözüm için ‘bir şekilde’ adım attı ya da attırıldı!
Başkan Kazım Kurt’un çözüm için iradesi ve çabası da ortada...
Bundan sonrası ‘sanki’ daha kolay gibi görünüyor. Kent gündemini 30 yıldır meşgul eden, esnaf, kiracı, mülk ve konut sahibi herkesi diken üstünde yaşatan bu sorunu artık çözmeliyiz.
Umarım bundan sonraki süreçte herhangi bir ‘engelleme’ girişimi olmaz. Engelleme derken sadece AK Parti ya da hükümet kanadını kast etmiyorum. Bazı CHP’lilere de ‘dikkat edilmeli’ diyorum.
Kendi partisinden de olsa birileri Kurt’un dönüşümü başarıyla tamamlamasını istemeyebilir. Gözümüz, kulağımız açık olmalı. Aman dikkat!
Oradan veya buradan bir engelleme girişimi olursa bunun hesabını kimse veremez. Çözüme çok yaklaştık, geri dönüş olmamalı.
Oyunbozanlık yapan hem kente hem kendisine kaybettirir.
Bir an önce yetki devri yapılmalı.
Akabinde Bakanlık yetkililerinin de katılımıyla bir toplantı yapılıp çalışmalara başlanmalı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
odunpazarlı 14 Mart 2017 20:08

eskişehir merkez belediyeleri sadece park bahçe görsellik ve sanatsal hizmet yapıyorlar alt yapı kentsel dönüşüm alt geçit üst geçit yol gibi hizmetlerden uzaklar eskişehir diğer büyükşehirlerle kıyaslandığında geri kalıyor ve eskiyip gidiyor eskişehirin en büyük eksikliği mimari ve mühendislik hizmetler 2019 da seyitgazinin genç başarılı ve mühendis kimliği olan belediye başkanı sayın hasan kalını büyükşehir belediye başkanı olarak görmek isteriz

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi