Şanslar ve şartlar

Şanslar ve şartlar

31 Ocak 2014 09:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor adına, Ziraat Türkiye kupasındaki iddiasını sürdürebilmesi için mutlaka kazanılması gereken bir maçından galip gelinmesi son derece önemliydi.
Bu karşılaşma öncesinde, Bursaspor’un galibiyetiyle biten, kupa ve lig maçlarındaki, kötü sonuçlar acaba tekrar eder mi düşüncesi, kırmızı siyahlı taraftarlar arasında endişeli bir bekleyişi de beraberinde getiriyordu.
Ancak, Eskişehirspor Teknik Direktörü Sayın Ertuğrul Sağlam, kaybedilen iki Bursaspor maçlarından dersler çıkarırcasına, çok daha dikkatli ve disiplini elden bırakmayan, rakibine önde basan, sahanın her karesini çok daha etkili kullanan, oyun kurgusu ve Felsefesi mutlak kazanmak üzere olan bir düşünceyle takımını hazırlamış olduğunu gördüm.
Evet… Rakip’in karşılaşmanın 75 dakikasını bir kişi eksik oynaması, Eskişehirspor’un kazanmasında önemli bir rol oynadığını söyleyebiliriz. Şunu sorabilirsiniz! Bursaspor’dan adam atılmasaydı sonuç ne olurdu. Bu maçın kaybedilmeyecek kadar değerli olduğunu hiç kimse, Eskişehirsporlu teknik heyet ve futbolcular kadar bilemezdi. Onun için diyorum ki Eskişehirspor bu maçı kesinlikle kaybetmeyecekti. Haa kazanırmıydı! Onu bilemem. Çünkü Yeşil Beyazlı takımın öncelikli hedefi ve oyun kurgusu, kaybetmemek üzerine olduğunu söylemek için, kâin olmaya gerek yok demek, yanlış bir cümle olmaz diye düşünüyorum.
Kupa karşılaşmasında ki, Bursaspor mağlubiyetinden sonra, şu cümleleri kurmuştum Eskişehirspor’un en az Bursaspor kadar şansı var. Çünkü oynanacak olan 3 karşılaşma daha vardı. Ve iki müsabaka Eskişehir’de olacaktı. Kırmızı Şimşekler kazandı ve puanını 6 ya çıkardı. Eskişehirspor’un galip gelmesiyle birlikte, gruptan çıkma şansları ve şartlar tüm takımlar için, çok daha fazla önem kazanmış oldu.
Unutulmaması gerek en önemli sorunlardan biride, alınan bir galibiyetten sonra birçok sorunun çözülmüş gibi, rafa kaldırılması yanılgıları yaşanabilir. Dün olduğu gibi, bu günde, belli mevkilerde Eskişehirspor ciddi sorunlar yaşamakta, en önemlisi de forvet bölgesine de, bu bölge için mutlaka iyi bir oyuncunun alınması elzemdir. Tarık Çamdal’ın tekrar Kırmızı Siyahlı formayı giyimesine çok sevindiğimi belirtmek isterim. Tarık Çamdal’ın Hem Türk futboluna, hem de Eskişehir futboluna çok şeyler katacağına eminim. Hoş geldin Tarık.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi