Şaşırmamalı

Şaşırmamalı

25 Temmuz 2014 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir
Futbol adına sadece 45 dakikayı ele alırsak hiçte yanlış olmaz. İlk yarıda rakibine boş alan bırakmayan ve kanat hücumlarıyla etkili olmaya çalışan Eskişehirspor, 45 dakikalık zaman diliminde vaat edilen coşkulu futbolunu sahaya yansıttı. Özellikle sağ kanatta Ahmet Kamil’in üst düzey futbolu hücum anlamında Eskişehirspor’u üstün kıldı. Topa sahip olma konusunda geleneği sürdüren Es Es, paslaşma hızında ise sadece bir seviye yükselmiş durumda. Ancak bunun daha da yükseleceğinin sinyalleri verildi.
Akıllarda kalan bir diğer etken ise Erkan Zengin ve Mori’nin, takımı hücum bölgesinde sürekli canlı tutmasıydı. Geçtiğimiz sezon korner organizasyonunda saç baş yolduran Eskişehirspor, yine paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda Mori’nin şık kafasıyla golü buldu. İkinci yarıda ise coşkulu futbolun ‘C’si dahi yoktu sahada. Yapılan değişiklikler ve en önemlisi 4-4-3 sistemine geçen Eskişehirspor oyundan tamamen düştü.
Ertuğrul Sağlam’dan 4-4-3 sistemini bu sene daha fazla göreceğiz gibi. Hücum bölgesinin sağ kanadına Welliton, soluna ise Erkan ve yırtıcı forvet Mori’nin uyumu nasıl olacak bunu hep birlikte göreceğiz.
 
************
 
Maçtan daha çok olaylar akıllarda kaldı. Maalesef ülkemizin futbol tarihine kara leke olarak geçecek bir olaya şahit olduk. Erkan Zengin’in gerginliğine katlanamayan Karabükspor Menajeri Tarık Yurttaş, Erkan’a saldırmaya başladı. Şaşırmamak lazım aslında bu olaylara. Çünkü karşındaki adama bakacaksın ilk önce. Yıllardır gerginliği ile Türk futboluna damga vuran Tolunay Kafkas’ın sağ kolunun böyle bir tepkisi açıkçası beni şaşırtmadı.
Tolunay Kafkas gibi Türkiye’nin önemli kulüplerinde görev alan bir şahsiyetin, gergin olan ortamı yumuşatmak yerine gerginliği devam ettirmesi sürpriz sayılmaz. Sahada rakiplerine  hep saldıran Karabüksporlu futbolcular vardı... Bunu Tolunay Kafkas’ın masaya yatırması lazım. Karakterindeki gerginliğini futbolcularına yansıtması ne yazık ki hiç hoş olmadı.
“Erkan Zengin erkekse saha dışına gelsin” diyen bir teknik adamın, yöneticileri ve futbolcuları hakkında ne denilebilir ki...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi