Sayın Erturul Sağlam

Sayın Erturul Sağlam

10 Aralık 2014 19:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Mutlak kazanılması gereken bir maçı; maalesef hiçbir varlık gösteremeden, kazanmak adına mücadele etmeden kendi evimizde kaybettik. Geçen hafta Fenerbahçe maçında gösterilen performanstan eser yoktu. Oynadığımız İstanbul Başakşehir takımı ligin en az gol yiyen takımı, on iki maçta sadece beş gol yemişler. Defans anlayışları mükemmel, topu kazanınca dan-dun çıkmıyorlar. Oyunu defanstan kurarak çıkıyorlar. Pas yüzdeleri yüksek, sabırlı ve disiplinli oynuyorlar.  Topu kazanınca evelemeyip gevelemeden, dikine oynayarak rakibi hazırlıksız yakalıyorlar. Kendi temposuna rakibi uydurarak üstünlük sağlıyorlar. Eskişehirspor’u iyi etüt etmişler, pas trafiğini keserek birinci ve ikinci bölgeye hapsettiler. Üçüncü bölgede varlık gösteremeyince gol pozisyonuna giremeden maçı tamamladık.  Konum belirleme olarak baktığımız maçtı; İstanbul Başakşehir hak ederek kazanıp üst sıralarda konum belirledi. Eskişehirspor da kaybederek alt sıralarda konum belirledi.
Peki, rakip bunları yaparken Eskişehirspor ne yaptı?
Eskişehirspor maalesef bu tür konum belirleme maçlarında bir türlü konsantre olamıyor. İki sezondur oynadığımız tüm kritik maçları kaybettik. Vitrin maçı dediğimiz Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında fazlası ile konsantre oluyoruz. Ciddi efor sarfediyoruz, sonraki maçlarda nal topluyoruz. İki sezondur taraftar tribünlerde para vererek, teknik heyet ise kulübede para alarak seyrediyor. İstanbul Başakşehir’in oyun şablonu belliyken hiçbir çözüm bulunamaması, maçta varlık gösterememenin ve konsantre olamamanın ve maçı kaybetmenin en büyük nedeni teknik kadronun dersine çalışmamasıdır.
Sayın Ertuğrul Sağlam hocam; bugüne kadar bu şehir gözünün üstünde kaşın var demedi. Yönetim, taraftar ve basın her tülü desteği verdi; vermeye devam ediyor. Yirmi sekiz lig maçında sadece dört galibiyet almana rağmen, kupa finaline santraforsuz çıkıp kaybetmene rağmen, kritik maçların hiç birini kazanamamana rağmen, maçları kaybederek kulübü ciddi şekilde maddi zarara uğratmana rağmen, sezona Avrupa hedefi gösterip kümede kalma mücadelesi vermene rağmen destek olamaya devam ediyorlar.
İyi adamsın, yakışıklısın, kulübeye yakışıyorsun, kartvizitin dolu, ilk defa Anadolu takımını sen şampiyon yaptın hepsine eyvallah. Ancak yirmi sekiz lig maçında sadece dört galibiyeti de sen aldın. Umutlar bitmeden biraz empati yap, önce kendini sonra takımı toparla. Çünkü futbolda dün yoktur bu gün vardır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi