Şimdi ne olacak?

Sadi Seda yazdı

13 Şubat 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Perşembe günü Büyükşehir Belediye Meclisinde Küçük Sanayi Sitesi bir kez daha gündeme geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediyesi’nin Küçük sanayi Çarşısı’nda yapılacak olan dönüşümün planları yapmak için ihale açtı.
İhaleyi kazanan danışman şirketin hazırlamış olduğu 1/5 binlik plan Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi de 1/5 binlik planların incelenmesi için Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’na havale etti.
İmar Komisyonu’nun AK Partili Meclis üyeleri, danışman şirket tarafından hazırlanan 1/5 binlik planların içerisinin boş, yani nereye ne yapılacağının planlarda belirlenmemiş olduğunu gerekçe gösterdiler.
Planları hazırlayan danışman şirketin yönetim kurulu başkanı AK Parti’li Belediye Meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda, 1/5 binlik planlarda cami, okul, sosyal donatı, konut, sağlık merkezi gibi alanların belirlenmesinin doğru olmadığını, bunların ancak 1/1000’lik planlarda işleneceğini söyledi.
Meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Partili Belediye Meclisi üyelerine,”Buranın dönüşüp dönüşmeyeceğine kararı siz vereceksiniz. Dönüştürülmesini istiyorsanız Odunpazarı Belediyesi ile birlikte oturun 1/5 binlik planı beraber yapın” dedi.
AK Partili İmar Komisyonu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, 1/5 binlik planların içinin boş olduğunu ısrarla vurgulayarak Perşembe akşamı yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyelerinin çoğunlukta olmasından dolayı ret edildi.
Küçük Sanayi Çarşısı’nın dönüşümü başka bir bahara kaldı.
Bu saatten sonra Odunpazarı Belediyesinin ne yapacağını merak ediyorum.
AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini Başkan Kazım Kurt tekrar toplantıya davet edip kendileriyle bir kez daha mı Küçük Sanayi Çarşısı’nın dönüşümü konusunda ne yapılmasını masaya yatırıp onları ikna yolunu mu seçecek?
AK Partili Meclis Üyelerinin, “İçi boş” diye ısrar ettikleri 1/5 binlik planların içi dolduracaklar mı?
O zamanda ısrarla,”1/5 binlik planlara nerede ne yapılacağı işlenmez, 1/1000’lik planlar yapılırken bağlayıcı olur” sözünü yutmuş mu olacak?
Bunu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclis ve İmar Komisyonu üyelerine sorup öğreneceğim.
Her geçen gün Sanayi Çarşısı ile Sanayi Çarşısı’nın çevresindeki mahallelerin yaşadıkları sıkıntıları daha da artırıyor.
Ben Sanayi Çarşısı’ndaki esnafların taşınmak istediklerini biliyorum.
Ancak gitmeleri istenen yeni yerde bazı esnafların işyerleri yok.
Bazılarının ise işyeri inşaatları sürüyor.
Bu nedenle yeni yere gidecek olurlar ise kira ödemek zorunda kalacaklar.
Kiraları karşılanıp, taşınmak için yapacakları masrafların ödenmesi halinde taşınmayı seve seve kabul edeceklerine inanıyorum.
Şimdi ne olacak?
Dönüşüm başka baharı mı kaldı?
2019 seçimlerine kadar buzdolabına mı kondu?
Ben bunlara ihtimal vermiyorum.
Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayında yapacağı toplantıda Sanayi Çarşısı’nın dönüşümü her ne kadar meclisin önceden hazırlanan gündeminde yer almasa da, AK Parti ve CHP’li Meclis üyelerinin ortaklaşa verecekleri önerge ile tekrar gündeme alınacağını düşünüyorum.
 
*-*******
 
Başıboş atlar parka zarar veriyor
 
Zafer Mahallesi Kanal Sokak’taki çocuk parkındaki başıboş atlar parka zarar verdikleri gibi, parkta oynayan çocukları da korkutuyor.
Bu sıkıntı yeni değil.
Geçtiğimiz yıldan beri devam ediyor.
Zafer Mahallesinde ikamet eden esmer vatandaşlar geçimlerini mahalle aralarında at arabaları ile gezinerek topladıkları kâğıt pet ve cam şişe ile atık tenekeleri toplayıp satarak kazandıkları para ile sağlıyorlar.
Bu esmer vatandaşların hayvanlarını bağlayacakları yerler olmadığı için, atık toplamaya çıkmadıkları saatlerde de atlarını başıboş bırakıyorlar.
Boş kalan atlarda karınlarını doyurmak için parklara gidiyorlar. Belediyenin özene bezene yaptığı parklar bu başıboş atlar tarafından bozuluyor.
Başıboş atlar parklardaki çimenleri kökünden sökerek yedikleri için parklarda oyuklar oluşuyor. Ayrıca parklarda oyun guruplarında oynamakta olan çocuklar, atların kendilerine yaklaştıklarını görünce de korkudan kaçıyorlar.
Geçtiğimiz yıl valilikte yapılan toplantı da başıboş gezen atların parklardan toplanıp hayvan barınaklarında bakma görevi Büyükşehir Belediyesine verildi.
Bu konuda Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri ile mahalle muhtarları bilgilendirildi.
Ancak haklı olarak Büyükşehir Belediyesi her parka bir görevli veremez.
Bu parkların bakımlarını ihale ile alan firmaların elemanları var. Bu elemanlar parklarda başıboş at gördüklerinde en azından bağlı olduğu belediyeye bildirmeli.
Her parkın mutlaka bakımlarını üstlenen görevlileri vardır.
Bu görevliler veya parkın yakınındaki vatandaşlar belediyelere gördükleri başıboş atları bildirseler, belediyelerinde gereğini yapacağını düşünüyorum.
Veya özellikle Zafer Mahallesindeki ikamet eden esmer vatandaşlar, atlarını başıboş bırakmamaları konusunda uyarılmalı.
Uyarılara rağmen atlarını hala başı boş bırakmaya devam ediyorlarsa da, o zaman atlara el konulmalı.
 
*-*****
 
Karacan’ı ziyaret ettiler
 
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, 1 Kasım seçimlerinde Eskişehir’den Milletvekili seçilen Harun Karacan’ı TBMM’deki odasında ziyaret ettiler.
AK Partili üç teşkilat başkanı da ziyarette Harun Karacan’a parti üyelerinden ve vatandaşlardan kendilerine iletilen Eskişehir’in sorunları aktararak bilgi alış verişi yapmışlar.
 
 
*-******
 
“Ben davet edilmedim”
 
Önceki gün Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç, bir grup esnaf ile birlikte basın toplantısı yapmıştı.
Basın toplantısına Sanayi Çarşısı’nda üyeleri olan başta Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile diğer oda başkanlarını da davet ettiğini söylemişti.
Ben de köşemde,”Diğer Oda Başkanları nerede?” diye yazmıştım.
Yazımı okuyan Ticaret Odası Başkanı Metin Güler telefon etti:
“Sadi abi basın toplantısından benim haberim gazetedeki haberi okuyunca oldu. Bana kimse telefon edip basın toplantısına davet etmedi. Bilgin olsun.”
Acaba birileri Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’e telefon ederk, “kendisini basın toplantısına davet ettik” diyerek Halil Kılıç’ı kandırdılar mı bilmiyorum.
Halil Kılıç’a duyurulur.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi