Şimşek çaktı, fırtına dindi

Anadolu Gazetesi - Ayhan Taşcı

30 Aralık 2014 21:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir takımı düşünün ki, bir sürü çözümsüzlüğün tam ortasında kalmış, Çözümsüzlüğü çözebilmek adına çareler arayanlar ise sevk ve idare de olan yönetim. Bu keşmekeşten az da olsa kurtulmak için sanki tek çıkış yolun Karadeniz deplasmanından galip gelmek olduğunu düşünüyorlardı.
 Evet, öylede oldu.2014 yılının son maçında, Eskişehirsporlu futbolcular kendilerine yakışır lakapları”Şimşekler çaktırarak, Fırtınayı dindirdiler”
     Eskişehirspor, bileğinin hakkıyla, alnının teri, anasının ak sütü gibi helal 3 puanı almasını bildi. Karşılaşmanın 1.dakikasından 90.dakikasına kadar olan oyunun tamamında, üstün olan ve üretkenlik adına birçok pozisyona giren taraftı.
     Geriye dönüp baktığımızda Eskişehirspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş müsabakalarında da, üst düzey futbol ve mücadele etmesine rağmen, girmiş oldukları pozisyonları değerlendiremedikleri için istedikleri puanları elde edememişlerdi.
     Ancak, Trabzonspor maçında yine aynı oyun felsefesi ve kurgusuyla sahada mücadele eden Kırmızı Şimşekler, Karadeniz ekibinin zaaflarını çok iyi değerlendirerek sonuca gitmesini bildi.
  Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Özellikle Şampiyonluk mücadelesi veren takımlara karşı, takımını çok daha iyi motive ederken, taktiksel anlamda da, daha ciddi ve disiplinli bir kurgu içinde olduğunu görmek mümkün.
    Kırmızı şimşekli futbolcular bizlere çok keyifli ve lezzetli bir maç izlettiler. Bu galibiyetin haklı mutluluğunu ilk antrenmana kadar doya doya yaşasınlar. Ancak çıkacakları ilk antrenmandan sonra hafta sonu oynanacak Gaziantepspor karşılaşmasına yoğunlaşmalılar.
   Trabzonspor galibiyetinin çok daha anlam kazanması için, Gaziantepspor maçından mutlak galip gelmeleri gerekir düşüncesindeyim.
    Şunu da demeden geçemeyeceğim, Eskişehirspor’un almış olduğu bu galibiyet, yapılması gerekli transferleri engellememeli. Şartlar ne olursa olsun mutlaka transfer yapılmalıdır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi