Sinan Özkar olayına dair notlarım

3 Aralık 2016 10:10
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP İl Başkanı, şehit cenazesi öncesi partililere mesaj gönderdi. Mesajın bir bölümünde “Katil PKK işbirlikçi AKP diye haykırmak için katıl” deniyordu. O mesaj provokasyona neden olabilecek ‘tehlikeli’ bir mesajdı. Beklendiği gibi de herkesin tepkisini çekti. Başta sağduyu sahibi CHP’liler olmak üzere her kesimden tepki geldi. Şehit cenazesinde kötü bir şey yaşanmadı. Olay ucuz atlatılmıştı ama Özkar, ne yaptığının hala farkında değildi! Sonrasında yaptığı paylaşımlarla kendini savunmaya çalıştı. Partililerin kendisi gibi düşündüğünü iddia eden Özkar, “şehidimiz var ağlamayacak mıyız, yas tutmayacak mıyız” türünden paylaşımlar yaptı. İl Başkanı’nın anlamadığı şu; kimse sana ağlama, yas tutma, işbirlikçi AKP diye haykırma demiyor. Özkar’a ‘bunu şehit cenazesinde’ yapma deniyor. Vatanın, milletin birliği için genç yaşta ölen bir çocuğun cenazesinde ‘siyaset yapma’ deniyor. ‘Şehit cenazesinde ayrıştırıcı slogan attığında katil dediğin PKK’dan daha çok bölücülüğe hizmet edersin’ deniyor. Yoksa çık toplantı yap, televizyona çık, gazetelere röportaj ver. Habur de, Oslo de, megri megri de, açılım de… Ama bunları Meclis’te de, meydanda de, partide de, ‘şehit cenazesinde’ deme be adam. Bilmiyorum anlatabildim mi?

Tepkileri üçe ayırıyorum
Özkar’a büyük tepki var. Tepkileri üçe ayırmak mümkün. İlk gruptakiler şehit cenazesinde üzücü bir olay yaşanmasından korkanlar, mesajın içeriğini cenaze törenine uygun bulmayanlar… CHP’li olduğu için Özkar’a tepki gösterenler de var… Aynı hatayı kendi partisinden biri yapsa tek kelime etmeyecekler Özkar’a tepki gösterirken destanlar yazıyor. Son gruptakiler ise Özkar’dan daha çok “onu il başkanı seçtirenleri” yıpratmak amacıyla tepki gösteriyor. İşi büyütenler, köpürtenler, dallandırıp budaklandıranlar da bunlar. AK Parti bile gündemden düşürdü ama bazıları Özkar’ın peşini bırakmıyor. Fırsat bu fırsat deyip Özkar’dan kurtulmanın, onu il başkanı yapanlara da ‘gol atmanın’ peşindeler…

Liderlik böyle zamanlarda belli olur
Özkar o mesajı partililere gönderdi, sonrasında da Facebook’ta paylaştı. İlk andan itibaren tepkiler gelmeye başladı. Kim görse ‘yok artık’ dedi, kim görse ‘bu kadar da olmaz’ dedi. Hemen herkes mesajını yakışıksız, ayrıştırıcı ve tehlikeli buldu. İlk anlarda CHP cephesi sessizdi. CHP’ye öfke büyüyor, parti yıpranıyordu, ertesi gün için kaygılar artıyordu ama üst düzey CHP’liler sessizdi. Büyükerşen bozdu o sessizliği. İlk tepkiyi o verdi. Hoca’nın tansiyonu düşüren, kamuoyunu rahatlatan açıklamasını gazetemizin baskısını durdurup yer verdik. Sonra başka CHP’liler de tepki verdi. Ama ilk itiraz önemliydi kuşkusuz. Büyükerşen ‘toplum için siyaset’ demiş oldu.

Özkar görevde kalamaz
  • Şehit cenazesi öncesi tepki çeken mesaj yayınladığı için değil
  • Hatasını fark etmediği için değil
  • Partisini yıprattığı için değil
  • Özür dilemediği için değil
  • CHP’yi karmaşaya sürüklediği için değil
  • Genel Başkan’dan kınama yediği için değil
Peki, neden ‘Özkar gidici’ diyorum. Büyükerşen ‘yapma evladım, mesajı kaldır’ dediği halde mesajını kaldırmadığı için görevde kalamaz.
 
Kılıçdaroğlu yine hatalı
CHP Lideri Eskişehir söz konusu olunca mantıklı kararlar veremiyor, bir türlü net olamıyor. Herkese mavi boncuk dağıtıyor. Bu durumun partiyi ne hale getirdiğini de göremiyor. Örnekler çok… Son olarak Özkar’ın mesajında da aynı şeyi gözlemledik. Ankara’da Özkar’a tepki göstermiş, hatta kınamış! Ertesi gün Özkar’ı arayıp ‘Çalışmalarınızı takdirle izliyorum, dedikodulara kulak asmayın‘ demiş! Koskoca bir Genel Başkan böylesine ‘basit’ bir olay karşısında bile neden net bir tavır alamaz. CHP’nin Eskişehir’de geldiği noktada Kılıçdaroğlu’nun payı büyük. Patronu belirlemezse herkes patron olmaya kalkar. Parti de böyle çatırdar…

Bir AK Partili böyle bir hata yapsaydı
  • Partisinden herhangi biri onu eleştiremezdi
  • Bazıları ‘dili sürçtü’ derdi
  • Hesabı çalınmış, şifreleri çalınmış denirdi
  • Cemaat’ten yıllarca menfaat sağlayan biri “FETÖ/PDY’nin yeni bir kumpasıyla karşı karşıyayız” çıkışı yapardı
  • Kimi gazeteciler pot kıran dünyaca ünlü politikacıları sıralardı
  • Söz konusu paylaşımın altına ‘duble yolların, yerli tankın, milli tüfeğin’ fotoğrafı konurdu
  • Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde derdi birileri
  • Aşırıya kaçan kimileri de mesaja tepki gösterenlere aşırı tepki gösterirlerdi
  • Daha önce yaptığı ‘iyi, güzel, olumlu’ şeyler gündeme getirilirdi
  • CHP’nin ne kadar ayrımcı, bölücü, fitneci olduğu vurgulanır ve konu kapanırdı
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi