Sınırlarımız daha da güvenli

Serkan Açıkgöz yazdı

29 Ocak 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Malum sınırlarımız ateş çemberi. Ülkemiz doğudan ve güneyden her gün başka bir kahpe saldırı yaşıyor. Ülkemizin gururu olan ASELSAN, bu hainlerden zarar görmememiz için yeni gelişen teknolojileri Mehmetçiğimizin hizmetine hız kesmeden sunmaya devam ediyor. İşte o yeniliklerden bir tanesi de ‘ACAR’ gözü oldu. ASELSAN’ın geliştirdiği üçüncü nesil gözetleme radarı olan Acar, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin zırhlı araçlarına entegre edilmeye başlandı. Her türlü iklim şartında görevini yerine getirebilen 360 derece takip yeteneğine sahip sistem, sınır güvenliğimizin yanı sıra kritik operasyonlara da büyük katkılar sağlayacak.
 
Yeni geliştirilen bu gözetleme radarı Acar, çok hafif ve 2 kişi tarafından rahatlıkla taşınabiliyor. Zırhlı araçların haricinde deniz araçlarına ve kulelere entegre edilebilen Acar, harekât sahasında 3 ayak tripod sehpa üzerinde de kullanılabiliyor.
 
Elektriğe ihtiyaç duymuyor
Elektriğe ihtiyaç duymadan güneş enerjisi ile çalışabilen Acar’ın gözetleme menzili 60 kilometre. 360 derece çevresini ya da kilitlenen sabit bir bölgeyi de takip edebiliyor. Bu gözetleme radarının en dikkat çekici özelliklerinden biri de İzlediği alandaki hareketlere duyarlığı; yaya, küçük araç, ağır vasıta gibi sınıflandırmalar yaparak Mehmetçiği bilgilendiriyor. Hareket halindeki nesnenin hızını da bildiren Acar; kar, yağmur veya sis gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmiyor.
 
Bu dondurucu kış günlerinde eksi 20’lerde, eksi 30’larda, eksi 40’larda bizler için, güvende olmamız için görev yapan tüm kardeşlerimize Allah güç kuvvet versin ve onları hainlerin tuzaklarından korusun inşallah.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi