Sıra şimdi şirketlerde

4 Ağustos 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Dün bir sohbette dinledim..
Politikayla yakından ilgilendiğini bildiğim bir bey dedi ki:
“Şimdi sıra FETO’cu şirketlerde.. Bakalım nasıl bir yol izlenecek?”
Ardından şöyle konuştu:
“İşin içinde yüklü bir parasal kaynaktan söz ediliyordu. Örgütün parasız yaşayamayacağını hep biliriz.”
Sohbete katılanların en yaşlısı ise şunları söyledi:
“Haklısınız.. Fethullahçı olarak bilinen binlerce şirket var. Bunlar karşılıklı dayanışma içine girmişler. Hepsi birbirini tanıyor. Yurtdışında neler olup bittiğini son günlerde daha  iyi  öğrendik. Yayınları durdurulsa, kitapları toplansa da çok şey öğrendik.. Şimdi bekliyoruz.. Türkiye’nin talebine ABD nasıl bir yanıt verecek”
Bu sohbeti bir sünnet düğününde dinledim..
Gürültüden uzaktaki masada biz konuşurken, kapıdan hanımı ve iki çocuğu ile orta yaşlı bir adam girip boş masalardan birine sessizce oturdu.
Bir süre önce konuşan yaşlı kişi kısık sesle şöyle dedi:
“İşte size bir örnek.. Bu arkadaşı tanırım,  tarikatçıdır. Düğün yemeğini yememek için hep geç gelir. Varsa tanıdıklarının yanına oturur. Yoksa işte böyle tek başına kalır”
Dedim ya..
Bir hayli ilginç geldi bana..
Bakalım bundan sonra neler göreceğiz..
Görüyorsunuz dar politika için açılan kapıdan içeriye:
“Kimler girip çöreklenmiş?”
--//--
İşin ilginç yanı bu..
Herkes soruyor:
“Binlerce FETO’cu şirket ne olacak?”
İlginç gerçekten.
“Kaçak askerler yakalandı..
Okullara  ve vakıflara el kondu” diyelim..
Gizli kasalar ne olacak?..
Denetim yolları nasıl açılacak?.
Suçlu ile suçsuz nasıl ayırt edilecek?.
Bir politik yorumcunun söylediği gibi:
“İşin silahlı  yanı çözüldü tamam da, silahsız yanı nasıl ayıklanacak?”
Suçluyu yakalayalım derken:
“Suçsuzlar yakılacak mı?”
 -//--
Okuduğuma göre:
“Hükümet FETO ile ilişkilendirilen şirketlerin suiistimalini önlemek için OHAL süresince iflas erteleme taleplerine yasak getirmiş”
Ekonomik yorumcular bu karar ile Fethullahçı terör örgütü ile ilişkili şirketlerin bir mahkeme kalkanına erişmesi önlenmiş oluyor.
Başbakan Binali Yıldırım’da duruma açıklık getiriyor ve diyor ki:
“İflas ertelemenin önemi şu. Bunu da maalesef kullanmak istiyorlar. İflas erteleme falan yapıp tokatladıklarını korumaya çalışıyorlar. Bu düzenleme bunun önüne geçecek”
--//--
Evet işin silahlı yanı yakında  başlayacak yargılamalarla  çözüme kavuşacak..
Dediğim gibi, işin birde ekonomik yanı var.
Bekleyip göreceğiz..
Binlerce FETO’cu şirket işi nasıl çözülecek?.
Şimdiye kadar gıcır gıcır işleyen ve işletilen  çarka nasıl bir şekil verilecek?.
Günlerin getirdiği
“Cemal Okan Yüksel haklı--
Ülkemizde bütün işler bitmiş gibi” Ulusal gün ve bayram tartışması” başlatıldı Bunlardan biri de Yıllardır coşkuyla kutladığımız ”30 Ağustos Zafer Bayramı”dır. CHP’den büyük tepki gelen bu yasağa, Eskişehir milletvekili Cemal Okan’da”30 Ağustos zafer bayramıdır. Uzun ve yüce bir destan olarak anılır. Türk halkının, Türkiye’nin destanıdır. Kanla ve İrfanla kurulan Cumhuriyet’in destanıdır.. Yasaklanamaz, engellenemez.30 Ağustos darbecilerin değil, Atatürk’ün ordusunun zaferidir. Onun için 30 Ağustos kutlanmalı, Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkıldığı ve çıkılacağı ortaya konmalıdır.”
Cemal Okan Yüksel haklı.. Çünkü 30 Ağustos “Kurtuluş savaşının” destanıdır. Kanla irfanla kurulan Cumhuriyet’in destanıdır. Bu olumlu açıklaması için HP milletvekili Cemal Okan Yüksel’i kutluyor, kolay gelsin diyoruz. 
--Terörün Eskişehir kanadı—
15 Temmuz darbesine yönelik yurt çapındaki araştırma ve soruşturmada hız kesilmedi. Bu çalışmalara yönelik olarak Eskişehir’de yakalama tutuklama ve araştırmalar sürüyor… Osmangazi Üniversitesi’nde açığa alınanlar, işine son verenlerin olduğunu belirten yetkililer” Şimdiye kadar 56 personel hakkında işlem yapılmıştır.6 Akademik ve 13 idari personel açığa alınmıştır” diyorlar.
Öte yandan FETO terör örgütü nedeniyle adliyeye sevk edilen 38 şüpheliden 6 polisin tutuklandığını beliren yetkililer “Soruşturma ve araştırmalar çok yanlı olarak sürüyor. Eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında komiser, komiser yardımcısı ve polislerde bulunmakta. Bunların sayısı 94’tür.Bunlardan 38’nin adliyedeki işlemleri tamamlanmıştır” diyorlar.  Yetkililer FETO terör örgütü nedeniyle  soruşturma ve araştırmanın  aralıksız sürdürdüğünü  vurgulayarak” Bu konuda gelen  emir ve  elde edilen belgelere göre hareket ediliyor” diye konuşuyorlar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi