Sıradan birincilikler…

Cihan Yıldırım yazdı

28 Ocak 2017 10:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı ve Tepebaşı’ndan arka arkaya haberler aldık. Belediyelerimiz ‘bi yerlerde’ birinci olmuş! Bu haberleri yapan, yaptıran arkadaşlara naçizane iki kelam edeceğim. Bu tür haberlerin seçmen üzerinde etkisinin kalmadığını düşünüyorum. Çok eskiden vardı ama 90’lı yılların ortalarından itibaren bu tür ‘şaşaalı’ haberlere itibar eden kalmadı. Neden? Çünkü artık herkesin kendine yakın anketçisi, ödül verici kurumu, birincilik dağıtan merkezi, zirvede gösterici platformları var! İşte bu nedenle “Şurada zirvedeyiz, burada kralız” türünden haberler yapmanın bir manası kalmadı. Bu işin ekmeğini Büyükerşen yedi. O kadar yedi ki kimseye ekmek kalmadı!
 
Hayır Mahallesi’nde geziniyor!
Referandum çalışmaları başlıyor. Meclis çalışmalarına ara veren milletvekilleri kentlerine döndü ve partilerinin kampanyalarına destek olmaya çalışıyor. CHP’li Gaye Usluer de bu amaçla bazı ziyaretler yapıyor. Gaye Hoca, CHP’li belediye başkanlarını, SES’i ve Baro’yu ziyaret ederek çalışmalara başladı. Bu ziyaretler “Gaye Hoca, Hayır Mahallesi’nde geziniyor” izlenimi yarattı.
 
15 yıl sonra
AK Parti’nin ilk yılları… Sessiz çoğunluk AK Parti’ye oy verdiğini söylemeye çekiniyordu. Şöyle arkasına yaslanıp rahat rahat “Evet arkadaş oyumu AK Parti’ye verdim” diyemiyordu. AK Parti’ye oy verenler anında eleştiriliyordu. Acımasızca, hunharca, ayıp sayılabilecek şekilde… Oy verdiğini söyleyenler alenen aşağılanıyordu… Bidon kafalı, göbeğini kaşıyanlar… Bu berbat tanımlar o dönemlerden kaldı. 15 yıl sonra durum nedir? AK Parti’ye ‘oy vermeyeceğini’ söyleyenlere anında saldırı yapılıyor. Zaten çoğu kimse fikrini ulu orta açıklayamıyor ama bir şekilde fikrini söyleyenler anında FETÖ’cü, PKK’lı, hain, CHP’li, HDP’li, dış mihrakların maşası, faiz lobisinin değneği ya da bilmem kimin maşası oluveriyor! İnşallah şu işleri bir gün düzeltiriz.
 
Daha hızlı, daha azimli, daha aktif
CHP’li Utku Çakırözer… Aktif bir milletvekilliği yapıyor. CHP’nin Eskişehir’deki iç tartışmaları olmasa daha parlak işler çıkarabilirdi. Her şeye rağmen koşturuyor. Çalmadık kapı bırakmıyor. Müthiş bir enerji, bitmek bilmeyen bir azim. Nerede olduğunu kestirmek olanaksız. Twitter’a bakıyorum Eskişehir’de, Facebook’a bakıyorum Ankara’da… Usanır, bıkar, yorulur diye beklerken o giderek hızlandı. Her geçen gün daha fazla kişiye, kuruma ulaşmak için çabaladı. Meclis’te anayasa değişikliği teklifi görüşülürken bile Eskişehir’den kopmadı. Her gün gelip gitmiş. Sabah burada, öğlenden sonra hızlı trene atlayıp Meclis’e koşmuş. O kadar sık gelip gidince trene abone olmuş. Çarşıya gelip gider gibi Ankara’ya gelip gidiyor. CHP’nin Çakırözer gibi onlarca vekile ihtiyacı var. Kavga etmeden, gürültü çıkarmadan partiyi geniş kitlelere anlatan Çakırözer gibi vekillere…
 
Hipermikroplar var
Gaziantep’in ardından Alanya da Alpay Özalan’ı istedi. Adamların yüzlerce kilometre öteden ‘kurtarıcı’ olarak gördüğü Alpay’ın neler yaptığını bizde hala göremeyenler var. Onca imkânsızlığa rağmen Alpay Hoca’nın takımı lider ama birilerinin “eleştiri, plan ve ayak oyunları” bitmiyor. Duyduklarıma sadece şaşırıyorum. Nasıl bu kadar ‘kör’ olabilirler? Bu kadar hipermetropluk gözle falan değil ancak art niyetli kalplerle mümkün. Allah’tan Alpay Hoca bunlara fazla takılmıyor, işine bakıyor. Paraysa para, hedefin Süper Ligse, Süper Lig işte kardeşim diyorlar. Alpay Hoca ısrarla “Eskişehirspor’a bir söz verdim” diyor. Başarı, liderlik, fedakârlık neyse de karakter başka bir şey. Teşekkürler Alpay Hocam. Sadece futbol değil ‘adamlık’ dersi de verdiğiniz için…
 
Sarıcakaya denince…
Sarıcakaya denince aklıma beyaz örtmeli anneler, bacılar gelir. Sarıcakaya denince üretken, girişimci, hayat dolu beyaz örtmeli kadınlar gelir aklıma. Sarıcakaya Belediyesi turizm fuarına katıldı. Başkan Faruk Güler ilçenin ilgi gören standından bazı fotoğraflar paylaştı. Fotoğraflara bakınca şaşırdım! İşin içinde Sarıcakaya var ya yine beyaz örtmeli kadınlar göreceğim sandım. Pek göremedim… Ne gördüm peki? ATV yanında mini etekli sarışın mankenler, savaşçı kıyafetleriyle eli baltalı genç kızlar gördüm. Sonra durdum ve “Eee bu turizm işi böyle bi şey. Alış bunlara Cihan” dedim.
 
Devir değişiyor…
AK Parti, sosyal medyayı aktif kullanan mahalle birimlerine teşekkür belgesi verdi. Haberi görünce ‘nereden nereyeee” dedim. Eskiden üye yapana, hasta ziyaret edene, para toplayana, sandık bekleyene, toplantı için evini açana ‘teşekkür’ edilirdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali yigit 29 Ocak 2017 04:18

halk dalkavuklugunu bize calismak olarak yutturamazsiniz.en kolay sey ortalikta gezinip iskembeyi kubradan atmaktir.elde ne var sifir tas ustune tas koy tas.

0 0 Cevap Yaz
Mustafa 28 Ocak 2017 14:55

O yüzden mi referandumda evet diyeceğini açıklayan futbolcuların, spor adamlarının hemen tamamına şu anda küfrediliyor. Kendinizce çok isabetli yorumda bulunduğunuzu sanabilirsiniz ama çoğunda yanıldığınızı düşünüyorum.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi