Ahmet Ataç 15 02 2024

Siyasetin yükselen ismi

30 Haziran 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu yazıda MHP’li Oğuz Döngel’den bahsedeceğim. Çifteler İlçe Başkanlığı yapan Döngel, bir süre önce görevinden istifa etti. Daha önceleri Ocak Başkanlığı da yapmış. Kendisi Ülkücü camianın tanınmış ismi olabilir ama dediğim gibi ben yedi aydır tanıyorum.
İsmini ilk kez 1 Kasım seçimleri sonrasında duydum. Döngel, 1 Kasım sonrası gelişen süreçte ‘parti içi muhalefetle’ adını duyurdu. Hatta ‘parti içi muhalefeti’ başlatan isimlerden, hareketin Anadolu’ya yayılmasında katkı verenlerden oldu…
İki kez ES TV’de konuk ettim. Birer saatlik canlı yayınlar yaptık. Meral Akşener’i destekleyen Döngel, bu süreçte çok etkili, ölçülü ve ses getiren bir performans sergiledi.
Hakkını da biliyor, haddini de…
Kendisini çok iyi yetiştirmiş biri. MHP’yi harekete geçiren, binlerce Ülkücü’ye umut olan isim ‘koskoca kentten’ değil Çifteler’den çıktı. Döngel’i tanıdıkça, yaptıklarını görünce iyi yapılınca ‘siyasetin’ ne kadar etkili olabileceğine bir kez daha tanık oldum.
Herkesin sağına soluna baktığı dönemde Döngel, inandığı şeylerin peşinden gitti.
Ruhsar Demirel’den Oğuz Sever’e herkes Döngel’in eleştirilerinden nasibini aldı. Ayağı yere basan konuşmalar yaptı. Bunları yaparken ‘ağır seçim yenilgisine ve şahit olduklarına rağmen’ asla sinirlenmedi, nefret kusmadı. Aksine her an ‘Ülkücü adaba’ uygun davrandı.
Pek çokları gibi sürecin ‘olgunlaşmasını’ da beklemedi. İlk anda tarafını belli etti ve yolundan hiç sapmadı. Parti içi muhalefetini yaparken Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye ve ona gönül verenlere kötü tek bir söz söylemedi.
Parti içi muhalefetin nasıl yapılacağını cümle âleme gösterdi. Bunu öyle ustalıkla yaptı ki yalan yok çoğu zaman şaşırdım. Samimi tavırları, içten konuşması kendisini siyasetin konuşulan ismi yaptı. Televizyon yayınına gelirken not falan getirmedi. Aklında ne varsa, içinden ne geçiyorsa en doğal haliyle aktardı.
Döngel “Her doğru her yerde söylenmez” sözüne fena hale kızıyor. “Doğruysa söylenir” diyor başka da bir şey demiyor.
Canlı yayın performansı için ayrı bir yazı yazmam gerekir. Nice başkanlar, müdürler, vekiller canlı yayından çekinirken Döngel tüm doğallığıyla rahat yayınlar çıkardı. Mesajlarını da net bir şekilde verdi. Örnekleri kimi zaman gülümsetti, çoğu zaman düşündürdü.
Bir yerlerde denk gelirse ayaküstü konuşun. Yazdıklarımın ‘abartı’ olmadığını göreceksiniz.
Uzun süredir böyle bir politikacıya denk gelmedim. İsmini giderek daha fazla kişiden duyduğum Oğuz Döngel, kentin ve politikanın geleceğinde yer alacak bir isim. Bugünden görünen bu…
MHP’deki muhalefet sonuca ulaşır mı ulaşmaz mı bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa o da MHP’nin kaliteli, sıra dışı ve ses getiren bir politikacı kazandığıdır. Öte yandan Döngel, sadece MHP’nin değil politikanın ve kentimizin de kazanımı…
Siyasetin tıkandığı, yeni yüzlere, yeni tarzlara ihtiyaç duyduğumuz günlerde Döngel çok iyi bir çıkış yakaladı.  
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi