Sorumlular kim?

7 Ocak 2017 11:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu yılki ilkyazım olduğu için biraz düşündüm. ‘Bu yazıyı yazmalı mıyım?’ diye. Neden derseniz sizlere 2017 yılındaki ilkyazımda keşke müjdeli haberler verebilseydim, toplumda infial yaratacak olaylar olmasaydı, ekonomimiz iyiye doğru gitseydi, huzurlu ve mutlu bir toplum olsaydık eğer, ben bu yazıyı kaleme almayacaktım. Ama bu dediklerimle ilgili olumlu bir şeyler yazmam pek mümkün gözükmüyor.
Ben de sorumlu aramaya başladım ve birkaç sorumlu ve sorumlular buldum. Şimdi bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk sorumlunun kendim olduğunu tespit ettim. Sonra sizlerin bu olaylardan sorumlu olduğunuzu tespit ettim. Yani memurun, emeklinin, esnafın, işçinin, askerin, polisin, yargı hizmeti gören avukat, hakim, savcıların, sağlık hizmeti veren doktorların, hemşirelerin, olduğunu gördüm. Sivil toplum örgütlerinin, öğretmenlerin, akademisyen ve diğer meslek gruplarının olduğuna karar verdim. Çünkü demek ki; yukarıda saydığımız kesimler görevlerini, işini, sorumluluklarını yeterince yerine getirmiyorlar ki, Ülkemiz bu hallere düşüyor diye düşünüyorum. Eğer bizler vatandaşlık görevlerimizi, işimizi, sorumluluklarımızı hakkı ile yapabilsek, bütün bu olaylar başımıza gelmeyecek diyorum.
Çünkü; toplumun huzurunu bozanlar, terör olayları, ekonomimizi allak bullak edenler, emeklilerimizin, çalışanlarımızın, memurumuzun, askerimizin sorunlarını, yargı hizmetlerimizdeki, sağlık hizmetlerimizdeki, eğitim hizmetlerimizdeki sorunları yaratanlar bizlermişiz demek ki; bütün bunların sorumlularını arıyorum. Tek bir sorumlu buluyorum. Bizlermişiz sonucuna ulaşıyorum. İsterseniz sizler de bir düşünün bu olaylardaki kendi payınızı.
Ülkemizdeki bu sorunlarda hiç bir sorumluluğu olmayan bir kesim var ki; sizlerin de tahmin ettiği gibi SİYASİLER, onların hiçbir sorumlulukları yok. Siyasilerden hangisine sorarsanız sorun. Biz değiliz diyorlar. Ve sorumluların, kendilerinin olmadığını, kendilerinden başka herkesin sorumlu olduğunu söylüyorlar.
O zaman kala kala kim sorumlu kalıyor? BİZLER ve SİZLER. Onlar sütten çıkmış ak kaşık gibiler, öyle değil mi?
Ayrıca bu yılın ilk saatlerine meydana gelen İstanbul’daki ve daha sonra gerçekleşen İzmir’deki terör olaylarını lanetliyorum. Bu tür olayların son olmasını diliyorum. Ülkemiz üzerinde oynan oyunlara halkımızın birlik ve beraberlikle, yaşam tarzlarını değiştirmeyerek en güzel cevabı vereceğinden hiçbir şüphemin olmadığını de belirtiyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ilhan tatli 11 Ocak 2017 01:43

kimmi terorist cenazesine taziyeye giden mv leri

0 0 Cevap Yaz
musa ay 9 Ocak 2017 01:21

sorumlu kimmi dur soyleyeyim.gezi olaylarinda esparkin onunde uc ogun kumanya dagitanlar.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi