Prof. Dr. Cengiz Türe

Sürdürülebilir yaşam film festivali Eskişehir'de…

Prof. Dr. Cengiz Türe yazdı

13 Kasım 2015 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Son yıllarda sıklıkla duymaya alıştığımız “sürdürülebilirlik” kavramı; doğa ile ondan her türlü ihtiyacını karşılayan insanlığın, “hem karnım doysun, hem pastam dursun”  mantığıyla hareket etmeleri gerektiğinin en kısa ifadesi sayılabilir…

Sözlük anlamına göre ise; “insanlığın, doğanın gelecek kuşakların gereksinimlerine cevap verme yeteneğini tehlikeye atmadan, günlük ihtiyaçlarını temin ederek, kalkınmayı sürdürülebilir kılma yeteneğine sahip olması” durumuna karşılık gelmektedir.

Sanırım bu konudaki bilgilerimizi şöyle bir tazeledikten sonra bu yıl Eskişehir’de de düzenlenecek olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF)’ne katılımınızın ne kadar keyifli ve bir o kadar da bilgilendirici olacağını tahmin edebilirsiniz…

Çünkü, bazı hikâyeler hayata bakış açınızı kökten değiştirebilmektedir. Bazı filmler vardır ki; izlediğinizde önünüzde yeni pencereler açarak, daha yaşanabilir bir dünya için “sizlerin de yapabileceğinizi” bazı şeylerin olduğunu hatırlatabilir…

Bu düşünceden hareketle 2008 yılından beri her yıl düzenlenen SYFF, şimdiye kadar 120’den fazla filmi izleyicilerle buluşmuştur. Türkiye’de giderek yaygınlaşan ve ilgi görmeye başlayan SYFF, belgesellerin gücünden de faydalanarak sürdürülebilir bir yaşam için kültürel değişime katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu senede 20-22 Kasım tarihleri arasında, Eskişehir’in de arasında bulunduğu 20 ilde eş zamanlı olarak gösterime başlayacak olan SYFF, Cuma günü saat 14.00‘de Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde başlayacaktır.

Üç gün boyunca çok sayıda filmin birlikte izleneceği ve film aralarında davetli konuşmacıların düşüncelerini paylaşacakları bu film festivaline, programına ulaşarak hiç değilse size uygun olan saatlerde katılmanızı öneririm.

Görselliğin bilgilendirme, farkındalık yaratma ve etkileme gücünden yararlanarak seçilmiş olan filmlerin,  bilinç seviyenizin yükselmesine ve yaşam vizyonunuzun değişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Anlaşılan, çözüm barındıran gerçek hikâyelerle izleyiciyi harekete geçirmeyi amaçlayan bu film festivali; belki de dünyamızın, her şeyini rahatlıkla tüketebileceğimiz açık büfe olmadığını hatırlamamız için iyi bir fırsat olabilir!

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi