Sürücüsüz araçlar çoğalıyor

Serkan Açıkgöz yazdı

10 Nisan 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Trafik canavarı diye bir canavar var. Kazalarda yüzlerce canlar kayboluyor. Aşırı hız, dikkatsizlik, uykusuzluk, alkol, acemilik, sürücülüğü öğrenmeden direksiyon başına geçmek vesaire vesaire. Şimdi bütün bu kişilerin gündelik hayatımızda bizimle aynı yolları paylaşıyor olmaları büyük tehdit oluşturmakta. Kontrol yapan ekipler de, yazılan cezalar da önüne geçemiyor maalesef. Ama teknoloji bunun üstesinden gelecek gibi görünüyor. En azından kendimizi teselli edebileceğimiz ve daha da az üzüleceğimiz günlere doğru yaklaştık gibi.
 
Otomobil markaları peş peşe sürücüsüz araç diye bir şey icat ettiğini duyuruyor. Yanlış hatırlamıyorsam ilk olarak Audi marka otomobil binlerce kilometre sürücüsüz şekilde yol yaptı. Sadece bir bölgede hata yaptı ve uzaktan kontrol yöntemi ile müdahale edildi. Hatanın yapıldığı bölgede ise navigasyonlara işlenmemiş bir yol yapım çalışması vardı.
 
Sürücüsüz otomobil teknoloji hızla ilerlemekte ve en dikkat çekici araç bence Mercedes markasının duyurduğu F015.
 
Mercedes F015 Luxury in Motion
Geçtiğimiz günlerde CES 2015'te sürücüsüz otomobil kategorisinin en gözde ürünü Mercedes F015 Luxury in Motion tanıtıldı.
 
Google yollara indi
Teknoloji devi Google da kendi sürücüsüz otomobilini yollara çıkardı.
Google, kendi sosyal medya sistemi Google+ üzerinden yaptığı bir açıklamada, kendi üretimi olan ve kendi kendine gidebilen Google araçlarının, California eyaleti ile sınırlı kalmak koşuluyla yollara düştüğünü açıkladı!
 
Birbiri ardına yapılan tanıtımlardan umut verici olanı da sürücüsüz kamyon filosunun Avrupa yollarında güvenle yol almış olması oldu.
6 araçtan oluşan ve kendi kendine giden filo Avrupa’yı dolaştı.
Kendi kendine giden arabalar henüz satışa sunulmadı ancak otomobil üreticileri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Üreticiler bu araçların trafiği karıştırmadan yeterince güvenli olduğuna emin olana kadar testlere devam edecekler.
Sürücüsüz otomobillerin yanı sıra sürücüsüz kamyonlar da geliştirilmeye devam ediyor. 2016 European Truck Platooning Challenge etkinliğinin bir parçası olarak ilk kez uluslararası sınırları geçmiş sürücüsüz kamyonlardan oluşan araç filosu kendi kendine yolculuk yaptı.
Avrupa Birliği başkanlığında, Hollanda hükümeti tarafından başlatılan ve büyük olaylardan biri olarak görülen Avrupa Kamyon Platooning Mücadelesi 2016 sona erdi. Kamyonlar üç Avrupa ülkesinde yolculuk yaptı ve 6 Nisan tarihinde Hollanda'da Rotterdam’da yolculuklarını tamamladı. 2000’den fazla kilometre giden kamyon filosu birbiri arasındaki mesafeyi Wi-Fi ile ayarladılar.
Kendi kendine giden kamyonlar, insanların kullandığı araçlara göre yüzde 10 yakıt tasarrufu sağladılar.
Kazasız belasız günler dilerim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi