TARİH: 23-01-2014

Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarına peş peşe almış olduğu mağlubiyetlerle başladığında

15 Şubat 2014 18:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarına peş peşe almış olduğu mağlubiyetlerle başladığında, herkesin birbirine sorduğu tek soru? Ne oluyor bu takıma, ne yapmak istiyorlar, bu gidişle bunlar gruptan çıkamazlar endişesi ve duygusu hâkimdi.
      Ancak, gruptaki tüm takımlar gibi Eskişehirspor’unda yarı finale çıkma şansı vardı. Yarı final biletinin sadece Eskişehirspor’un galip gelmesiyle yeterli olunmayacağı bir durum oluşmuştu. Acabaların ve gelgitlerin zihinlerimizi bir hayli yorduğu sebep ise, Bursaspor’un Akhisar Belediyespor maçının sonucu ne olacak? Türlü Senaryoların ev entrikaların ön plana çıktığı bir ortamda, Yeşil beyazlı futbolcuların ve taraftarların, çok sevdikleri ve belki de bi daha yaşayamayacakları şampiyonluğu kendilerine yaşatan eski hocaları, Sayın Ertuğrul Sağlam’a, galip gelerek bir hediye vermiş oldular.
     Karşılaşma öncesi, bütün otoriteler Sivasspor’un çantada keklik gibi görüldüğünü ve Kırmızı Şimşeklerin farklı bir galibiyet alacağı yönündeydi. Haklı oldukları kadar, yanılgıya düştükleri nokta da aynıydı. 1.Sivas sporun kupada iddiası yok.  2.Sivas spor için lig önemli. buraya kadar her şey normal. Ancak anormal olan ise 4 gün sonra aynı takımla lig maçının oynanıyor olması. Anlayacağınız yedek futbolculardan oluşan Sivasspor takımının, en büyük kazancı galibiyet olmayacaktı. Kazanımları, Eskişehirspor’a karşı direnç gösterip, ne kadar yorarsam ve ne kadar yıpratırsam o kadar kârdır ilkesini ön plana çıkarmalarıydı. Kanımca istediklerini  az da  olsa elde ettiler.
     Eskişehirspor, ilk 45.dakikalık dilimde her ne kadar da baskılı bir oyun oynasa da,özellikle kenarlardan yapılan ortaların ve merkezden yapılan atakların cılız ve sonuç getiren eylemler olmayınca gol de gelmemiş oldu.Ahmet Çörekçinin Uzun vade de Kırmızı şimşeklere çok faydalı olacağını düşünüyorum.Aytaç Kara,hala kendisine verilen o kıymeti bilinen formanın ağırlığını,hissetmemiş olacak ki,  nerede ne yapması gerektiğini hala çözememiş. Amaçsız şut atmalar, gereksiz itirazlar ve her an kartlık hareketler. Biraz dikkat Aytaç ,biraz dikkat!
     İkinci 45 dakikada, rakibine iyice baskı kurmayı hedefleyip sonuca gitmek isteyen Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlam, oyuna Erkan Zengin ve Necati Ateş hamlelerini yaparak başladı. Bunda da başarılı olan Kırmızı şimşekler, maçı kazanarak bileğinin hakkıyla yarı finale çıkmış oldular.
     Tarih:23-01-2014-Bursaspor mağlubiyetinden sonra yazmış olduğum köşemin en önemli cümlesi şöyleydi’’    Eskişehirspor’un Ziraat Türkiye kupasındaki şansının en az Bursaspor’ un ki kadar var olduğunu, başta futbolcular olmak üzere herkesin bilmesini isterim. Yeter ki takım oyununu sahaya yansıtabilen bir ekip olgusu ve kurgusu içinde olunsun’’
     Bu sezon ilk defa tribünler hınca hınç doluydu. Ümidim o dur ki, Eskişehirspor yöneticileri bu zemini oluşturan faktörleri göz ardı etmeden, bu coşkunun devamını sürdürmek için aynı çabayı gösterirler.
    Tek kelimeyle  MUHTEŞEM TARAFTAR.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi