Tebrik Krizi’nde yaşananlar

Cihan Yıldırım yazdı

22 Mart 2017 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin Recep Tayyip Erdoğan adına Büyükşehir Anı Defteri’ne yazdığı satırların yarattığı ‘kriz’ bitmek şöyle dursun hiddetlenerek devam ediyor. Söz konusu gelişme bugüne kadar ‘seviyeli’ ilişkileriyle takdir toplayan Büyükerşen ve Dündar Ünlü’yü karşı karşıya getirdi.
Nazar değdi denebilir…
Bu konuda günlerdir pek çok soruya muhatap olduk.
Erdoğan, Belediyeye gitti mi gitmedi mi?
O satırlar kime ait?
Erdoğan, Büyükerşen’i ziyaret edecek miydi?
Defter Valilik’te mi imzalandı?
Buna benzer çok sayıda soru… O nedenle en başından olanı biteni yazmaya karar verdim. Yazımda ulaşabildiğim ‘maddi gerçeklere’ yer verdim. Olayda bazı boşluklar var, farkındayım! Bilerek ‘boş’ bıraktım. Hayal gücümü kullanıp doldurmak istemedim!
 
İşte 17 maddede özetlemeye çalıştığım Tebrik Krizi…
 
  1. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Mart Cuma günü Eskişehir’de açılış törenine katılması planlandı.
  2. Cumhurbaşkanlığı’ndan bir yetkili tören tarihinden bir hafta önce Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp ‘anı defterini’ istedi.
  3. Söz konusu defter Ankara’ya, Cumhurbaşkanlığına gitti.
  4. Teamüllere göre bu uygulama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edeceğine işaret ediyordu.
  5. Defterin önceden istenmesi zaman kazanmak için yapılıyor. Diğer ziyaretlerde olduğu gibi defter, önceden yazıldı. Belediyeyi ziyaret edecek Erdoğan sadece imza atacaktı.
  6. Anı Defteri, Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Mitingden bir gün önce…
  7. Deftere bakan yetkililer ‘Erdoğan, Belediyeyi ziyaret edecek’ diye düşündü. Zira yazılanlar o yöndeydi…
  8. Büyükşehir Belediyesi ve Büyükerşen gerekli hazırlıkları yaptı.
  9. Büyükerşen Cuma günü askeri üsse gidip Erdoğan’ı karşıladı.
  10. Miting devam ederken polisler belediyeyi didik didik aradı. Cumhurbaşkanı’nın yakın korumaları lavabonun yeri dâhil her şeyi öğrendi.
  11. Erdoğan ziyareti kesin gibiydi…
  12. Ama olmadı… Henüz bilemediğimiz bir şekilde Erdoğan’ın, Büyükerşen’i ziyareti olmadı.
  13.  Büyükşehir Belediyesi cumartesi günü Erdoğan’ın anı defterine yazdığı ancak ziyaret gerçekleşmediği için imzalayamadığı metni kamuoyuyla paylaştı.
  14. O yazıda Erdoğan, kente katkıları nedeniyle Büyükerşen ve ekibini tebrik ediyordu. Aslında bu ‘sıradan’ denebilecek, nezaket gereği yazılan bir metin… Eskişehir’e, Büyükerşen’e özgü yazılmış bir şey değil.
  15. Yine de bazı AK Partililer tepki gösterdi! Bunun üzerine İl Başkanı Dündar Ünlü Pazar günü açıklama yaparak Büyükerşen'i Erdoğan üzerinden 'siyasi pirim elde etmeye çalışmakla’ suçladı.
  16. Pazartesi açıklama yapan Büyükerşen de devlet, protokol ve nezaket kurallarından bahsettiği açıklamasında “Cumhurbaşkanı üzerinden siyasi rant elde etmeye ihtiyacımız olmadığını, bütün Türkiye çok iyi bilmektedir” dedi.
  17. Salı öğleden sonra sosyal medyadan Büyükerşen cevap veren Ünlü de “Ben gerçeği saptırma konusunda Büyükşehir Belediye başkanıyla yarışamam böyle bir maharetim yok” diye konuştu.
İLGİLİ HABERLER:

Anlatmaya çalıştığımız tam olarak buydu!

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi