TEK KELİMEYLE MÜKEMMELLLLL

Eskişehirspor,2008 sezonunu itibariyla, süper ligde Fenerbahçe ile oynamış olduğu bütün maçlarda, direnç gösteren ve son derece etkili futbol oynadığ

2 Şubat 2014 20:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor,2008 sezonunu itibariyla, süper ligde Fenerbahçe ile oynamış olduğu bütün maçlarda, direnç gösteren ve son derece etkili futbol oynadığını, adeta sarı lacivertli takımın belalısı haline geldiğini söylemek, yanlış bir cümle olmasa gerek.
Takımınızın, zorluk derecesi yüksek olan bir müsabakayı kazanabilmesi için en önemli kriter maçın her karesinde rakibinizden daha iyi mücadele edip, daha çok efor sarf etmelisiniz ki! Rakibinizle aranızdaki kaliteyi, aynı seviyeye çeke bilir bir ortamı da sağlamış olursunuz.
Eskişehirspor’lu futbolcular bizlere öyle bir maç izlettirdiler ki, neresinden bakarsak bakalım tek kelimeyle mükemmeldi. Niye mükemmel? Hem kadro kaliteleri, hem de bütçeleri Eskişehirspordan kat be kat fazla olan Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi kulüplerin geçmişte, iki kulvar’da mücadele verdikleri maçların öncesi ve sonrasında yorgunluk Edebiyatı yapıp olası mağlubiyetlere kılıf aradıklarını hepimiz biliyoruz. Ancak Eskişehirspor gibi, mütevazı bir anadolu kulübü 18 günde 6 önemli maça çıkıp yorgunluk Edebiyatı yapmadan, şu anda Türkiye Sportoto süper ligin açık ara lider takımından çok daha fazla mücadele edip yeniyorsa, tabi ki bu takım için kullanılacak en önemli cümle MÜKEMMEL olur.
Eskişehirsporlu futbolcuları kim daha iyiyidi diye, tek tek ayırmak emeklerine saygısızlık olur kanısındayım. Ama Hürriyet Gücer ve Erkan Zengin’e özel bir paragraf açmak istiyorum. Hürriyet Fenerbahçenin geliştirmiş olduğu tüm ataklarda adeta savunmasının önüne duvar ören, hücumda ise topu çok iyi kullanıp takımın ataklarında başrollerde gibiydi.
Erkan Zengin ise, haftalardır o özlenen Erkan’ı tekrar hayata döndüren önemli bir performans sergiledi. Aldığı her topta direk kaleye gitmeyi düşünen ve olumlu kullanan görünümündeydi.
Türkiyenin en öneli Sağ beklerinden olan Gökan Gönülün, Erkan Zenginin Karşısında bir hayli zorlandığını gördüm. Erkan Zenginin pozitif futbolu Gökan Gönülün hücuma dayalı etkinliğinide bitirmiş oldu.
Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlamın, kontrollü bir oyun kurgusunu tercih etmesi ve yerinde oyuncu değişiklikleri galibiyetin en önemli göstergesi olduğu kanısındayım.
Diego’nun, Eskişehirspor için önemli bir futbolcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Kadroda olup olmaması ise tamamen Teknik direktörün tasarrufu olacağını kabul etemeliyiz. Bu futbolcu oynamadı diye birçok senaryonun üretilip kişileri ve kurumları yıpratmanın anlamı olmadığını söylemek istiyorum.
Taraftarın muhteşem desteği, her zaman olduğu gibi, bu maçta da galibiyetteki paydaşlar arasında yerini aldı.10.bin kişilik muhteşem koro yine harikaydı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi