TEKNİK BİR ARIZA

01-12-2013 Pazar akşamı saat 19 00 da Eskişehir Atatürk stadyumunda oynanan, Eskişehirspor Karabükspor müsabakası, bizlere futbol adına, görmek isteme

2 Aralık 2013 18:47
A
a
Sütiş Eskişehir
01-12-2013 Pazar akşamı saat 19 00 da Eskişehir Atatürk stadyumunda oynanan, Eskişehirspor Karabükspor müsabakası, bizlere futbol adına, görmek istemediğimiz öteki yüzünü göstermiş oldu. Peki, olmaması gereken şey neydi! Günümüzde futbol, spor sektörünün en büyük Endüstrisidir. Onu bu denli cazip kılan, bu kadar büyük kitleleri peşinde koşturan en önemli etkenleri sıraladığımızda karşımıza heyecan, tutku, takımdaşlık, şehircilik ve forma milliyetçiliği çıktığını görmüş oluruz.
Evet. Karabükspor futbol adına olmaması gereken her şeyi yaptı demek yanlış bir cümle olmasa gerek. Karşılaşma öncesinde trübinlere gelen taraftarların en büyük beklentisi, Kışın soğuk yüzünü yavaş yavaş hissetirdiği gecede, görsel olarak tatmin edici bir futbol ziyafetinin sıcaklığıyla maç izlemekti.
Ancak, trübinlere gelen binlerce taraftarın hesaba katmadıkları, oyun felesefesi ve kurgusu oynatmamaktan yana olan teknik bir arızanın var oluşuydu.
Özellikle müsabakanın ikinci 45.dakikalık diliminde, Karabüksporlu futbolcuların zaman geçirmek için vermiş oldukları mücadele futbol adına hiçte hoş değildi. En ufak bir ikili mücadele’de bile kendilerini yere bırakmaları ve yerden kalkmamaları teknik bir strateji olarak görmek mümkündü.
Eskişehirsporu’un, puan kaybetmeye devam ediyor olması, Avrupa kupalarına katılma hedefleri açısından son derece sıkıntılı bir sürece girmeleri demektir. Sezon başından bu yana takımda görülen en büyük eksikliğin gol yollarında olduğu aşikârdır. Teknik heyet bu sıkıntıyı çözmek için yapmış olduğu birçok hamlede istediği sonucu elde edemezken, bu sıkıntılı sürecin devre arasına kadar devam edeceği kanısındayım.
Eskişehirspor’da forvette ciddi sıkıntılar olsa da, tabelayı değiştirebilecek önemli isimlerinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu isimlerin başında da, orta alanın hücuma dayalı futbolcuları Erkan Zengin, Erman Kılıç, Tello ve N’diaye sayabilirim. Ancak futbolda bireysellik ve takım oyununu yerinde ve kararınca kullanmak gerekir diye düşünüyorum.
Havaların soğuyor olması, taraftarların trübinlere gelmesini az da olsa etkileyecektir. Yeni stadyumun en az 2 yıl daha hizmete giremiyeceği göz önünde bulundurulup, taraftarın içini ısıtacak projeler geliştirilmelidir. Örneği Taraftarlara, birer yağmurluk veya Kaban hediye edilebilir.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi