Ahmet Ataç 15 02 2024

Tepebaşı'ndan 'servis' yanıtı

18 Ocak 2017 10:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi’nden bir e-posta aldım. Başkan Ahmet Ataç’ın imzasını taşıyan açıklama pazartesi günü yayınlanan yazımla ilgili. Aynen aktarıyorum…
“Sayın Cihan Yıldırım
16 Ocak 2017 Pazartesi günü Anadolu Gazetesi’ndeki köşenizde “2019 Ak Parti’nin Zafer Yılı Olacak” başlıklı yazınızda Belediyemizi ilgilendiren bir yorumunuz yayınlanmıştır.
Söz konusu yazınız; Tepebaşı Belediyesi’nin servis edilmesinde ve yayınlanmasında hiçbir sorumluluğunun olmadığı, daha önceki bir görsele dayanarak yapılan “Çukurhisar Çocuk Merkezi’ndeki Ağaçlar” ile ilgili haberin, Belediye tarafından servis edildiği gibi bir yanlış bilgi üzerinden hareketle yazılmıştır.
Tepebaşı Belediyesi Başkanlığı kendi bölgesinde kendine ait vizyonu ve misyonu olan ve kamu kanunu adına en adil ve dürüst şekilde yaşama geçirmeye çalışan bir yönetim anlayışına sahiptir. Bugüne kadar yaptığı tüm uygulamalar sorumlu olduğu ilçe sınırları içinde bulunan yurttaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi üzerine kurulmuştur.
Bu çalışmaların büyük bölümü Türkiye ve hatta Dünya ölçeğinde yaygınlaşma ve uygulama örneği oluşturmaktadır. Bu yönetimin temel felsefesinde hiçbir şekilde başka il ya da ilçe belediyelerinin uygulamaları ile ilgili görüş, eleştiri, mesaj içeren haber ve demeçler vermek olmamıştır. Böyle bir davranışın etik olarak da siyasi olarak da şık olmadığı düşünülmektedir.
Tüm bu görüşlerimiz ışığında herhangi bir belediyenin uygulamasını zayıflatacak ya da eleştiriye neden olacak bir haberin ya da basın metninin Tepebaşı Belediyesi Basın Birimi tarafından servis edilmediğini anlamak zor olmasa gerekir.
Yukarıda anılan tarihte Belediyemizle ilgili yaptığınız yorumun kasıtlı olarak yapılmadığı ve yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını ortaya koymak açısından bu düzeltmenin okurlarımızla paylaşılması gazeteci dürüstlüğüz ve tarafsızlığınız açısından önemlidir.”
Tepebaşı Belediyesi’nin yanıtı böyle. Sadece bir hususa açıklık getirmek istiyorum. Yazımda Belediye’nin haberi ‘servis’ ettiğini ifade ettim. Buradaki servis kelimesini ‘geçmiş tecrübelere’ dayanarak bilerek ‘tırnak’ içine almıştım. Kısacası servisin çok çeşitli yol ve yöntemlerinin olduğunu belirtmek istedim. Tepebaşı’ndan basına ‘doğrudan’ bir haber gönderildiğini kast etmedim.
Takdir kamuoyunun…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi