Testiyi kırmadan önce

30 Ağustos 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Köşe yazısına fırka ile başlayan meslektaşlarıma hep özendim.
Bazen de kıskandım onları…
Nasıl oluyor da böyle ‘cuk’ diye oturtuyor diyerekten. Gerçekten yazının başındaki bazı fıkralar ve sonrasında gelen yazı öylesine uyumlu, öylesine birbirini tamamlıyor ki okuyana sadece ‘keyif’ almak düşüyor.
Bir ya da iki kere ben de denedim.
Olmadı, beceremedim…
Fıkra başka bir şey anlatıyor, yazı başka bir şeyden bahsediyor. Fıkra ile yazının ‘ana fikirlerini’ bugüne kadar denk getiremedim.
Fıkra ve yazı arasında mükemmel uyumu sağlayan köşe yazarları nasıl yapıyor bilmiyorum? Önce yazı mı yazılıyor? Yoksa fıkra mı?
Fıkraya göre mi yazı yazılıyor?
Yazıya göre fıkra mı aranıyor?
Çözemedim…
O fıkralar yazarların ezberinde mi? Yoksa kitapta mı? İnternetten alınıyor olabilir mi? Belki gugıl’a ‘konuyu’ yazıp fıkrayı öyle buluyorlardır. Bu kadar merak etmeme rağmen gidip bir kere bile sormadım.
Kabahat bende elbette ama en kısa zamanda bu işi çözeceğim. Önümüzdeki günlerde ‘fıkra ve yazı’ uyumlu köşelerim olacak.
Bugün yerim kalmadı. Bunun için Hoca’nın en bilinen ve en kısa fıkrasını sizlerle paylaşacağım…
Nasreddin Hoca oğlunun eline bir testi tutuşturup çeşmeden su getirmesini istemiş. Çocuk dışarı çıkarken ensesine bir tokat atıp:
-Testiyi kırma ha! diye öğüt vermiş.
Bunu gören komşulardan biri:
-Yahu Hocam demiş, henüz testiyi kırmadan niye dövüyorsun yavrucağızı?
Hoca cevap vermiş:
-Testiyi kırdıktan sonra neye yarar be birader!
 
Düzeltme ve cevap metnidir
Anadolu Gazetesi’nin 19 Ağustos 2016 tarihinde Cihan Yıldırım tarafından bu köşede kaleme alınan “AK Parti’de FETÖ/PDY iddiaları” başlığıyla yayınlanmış olan köşe yazısında yer verilen ifadeler gerçeği yansıtmamakta olup tamamen uydurma haberlere dayanmakta olup hiçbir gerçeklik boyutu olmayan duyumlardan ibarettir. Benim FETÖ/PDY örgütü ile hayatım boyunca hiçbir bağım olmamıştır. Manisa ilinde ikamet eden kardeşim tutuklu ya da gözaltında değildir. Tepebaşı İlçe Başkanlığı görevine 2014 yılı Temmuz ayı içerisinde başladım. Bu görevle beraber başarılı bir Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimleri ile güzel sonuçlar aldık. İstatistikler incelendiğinde en çok oyun Tepebaşı bölgesinden çıktığını görebilirsiniz. AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi