Üç bölümlü oyun ve yapılan hatalar

Üç bölümlü oyun ve yapılan hatalar

23 Eylül 2014 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
Futbolun güzel tarafı sonucunun önceden belli olmamasıdır. O yüzdendir ki geniş kitleleri peşinden sürükler. Cuma akşamı oynanan Eskişehirspor Gençlerbirliği maçında Eskişehirspor’un yapmış olduğu mücadele, kazanma isteği, arzusu rakipten daha fazlaydı.  Geçen sezon Fenerbahçe maçından sonra ilk defa bu kadar istekli bir oyun oynandığına şahit olduk. Yenilmemize rağmen yine de mutluyduk. Olsun canınız sağ olsun böyle oynayın canımızı yiyin dedik. İki topumuz direkten döndü. Kaleci Dahlin sayısız toplar çıkarttı. İlk otuz dakika bir gol bulsak oyun farka giderdi. Yediğimiz hatalı bir gol Eskişehirspor’lu oyuncuların kimyasını bozdu. Oyunun sonuna kadar baskılı oynasak da yapmış olduğumuz ciddi hatalar vardı.

Bir takımın rakibine üstünlük sağlayabilmesi için orta sahanın kontrolünün sizde olması gerekir. Baskılı görünen bizdik, kontrol Gençlerbirliği’nin orta sahasındaydı. Takım oyunundan çok oyunu bireyselliğe döktük.

Oyunu üçe bölersek; ilk otuz dakika iyi baskılı, istekli, kazanmak isteyen bir takım ve herkesin görev bilincinde ne yaptığını bilen bir görüntü içinde olan bir takım.

İkinci otuz dakika; lig tecrübesi az olan oyuncuların hatalı yenen golden sonra oyundan düşmesi, tedirgin oynamaya başlamaları, üzerine Erkan Zengin’in gereksiz kart görerek oyunu sinir harbine çevirmesi, takımda liderlik yapacak bir oyuncunun olmaması takımı kontrolsüz oynamaya itti.

Üçüncü otuz dakikada ise oyun disiplininden kopuk oynadık. Baskılı gözüktük ancak ne yaptığını bilen Gençlerbirliği takımıydı. Orta saha oyuncularının kahraman olma istekleri, seyirciye oynamaları zaman zaman zor anlar yaşamamıza neden oldu.

Lawal’ın ortadan yirmi metre top sürme isteği kaptırdıktan sonra kendisinin ve yanındakilerin oyundan düşmesi ve gücünü yerinde kullanmaması.

Sissoko’nın takım sayısal olarak geriye düşmüşken kendine oynayıp, takımdan kopuk oynaması, tribünlere oynaması, top sürme isteği, kaptırınca geriye dönmede sıkıntı yaşaması takımı etkiledi.

 

Eskişehirspor’un en önemli silahı Erkan’ın karttan sonra sinir harbine girmesi, orta sahada topla çok oynama isteği, gücünü gereksiz yerlerde kullanması ve hakemle çok oynaması takımı zorda bıraktı. 

 

Kamil Ahmet Çörekçi’nin Tarık’ın transferinden sonra rahatlamış, ancak bu durum ona olumsuz yansımış, dikkat etmesi gerekir. Son dakikalarda oyunun doldur boşalta döndüğü anlarda yüksek toplarda etkili olsun diye oyuna aldığı Mirkan’ın kenarlara kaçması Gençlerbirliği’nin ve stoper Ahmet Çalık’ın ekmeğine yağ sürdü. Son dakikalarda sakatlanan Kaan’ın yerine Ergün değil, bir forvet alınabilinirdi.

Bunlara rağmen Eskişehirsporlu oyuncular lig ilerledikçe, tecrübe kazandıkça böyle istekli oldukları sürece umutlarımız hep devam edecek. Şımarmadan birlikte hareket ederek takım olgusunu öne çıkararak hareket edildiğinde güzel günler göreceğimiz yakındır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi