Uğurlar olsun

Soner Yüksel yazdı

24 Ocak 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bir tarafta Uğur Mumcu, diğer tarafta Ali Gaffar Okkan ve Cumhuriyet bütünlüğüne karşı gerici, yobaz hain kim var ise hepsiyle mücadele eden nice isim, nice şehit... 
Ocak ayının kayıp hatırası yüksek bilançosunda yüreğimizi kahreden katliamlar, pusular, tuzaklar ile kaybettiğimiz sembol isimler. 
Ne söylesek az, ne söylesek boş kalacak... 
Bize şimdilik kendini feda edebilme cesaretini gösteren her birini saygı ve şükranla anmak düşüyor. 
İyi ki varlarmış… 
Hepsine Uğurlar olsun…

Suzan Gürcanlı skandalı… 
Günlerdir konuştuğumuz bu skandalı ES TV’de Dokuz Onbeş programında dile getirdiğimde tek isteğim bunun asılsız bir iddia olmasıydı. Yanılmak, yanlış bilgi almak, kandırılmak isterdim bu konuda. Ne yazık ki iddia gerçek çıktı. Birçok öğrenci ailesinden duyduk ki henüz 2. Sınıfa giden çocuklar aidat getirdi, getirmedi diye ayrılıyor. Alkışlatılıyor ve rencide ediliyor. 
Bunu yapanlar da özgüven sahibi, adil, güçlü bir gelecek yetiştirme sevdasında olanlar diye düşündüğümüz eğitimciler. Dertleri eğitim öğretim değil de toplanacak aidat olmuş Okul Aile Birliği üyeleri. Nereden bakarsak tutarsızlık, nereden baksak çelişki, nereden baksak yazık, ayıp, yanlış… 
Gündeme getirdiğimiz günden bu yana Ayhan Aydıner, Cihan Yıldırım, Deniz Çağlar Fırat ve Ayşe Kaytan Uçak konuyu gündeme taşıdı, peşini bırakmadan hesabını soruyor.  “İşin üzücü kısmı ise bu ve benzeri aidat durumları ile rencide edici tavırların sadece Suzan Gürcanlı İlkokulu ile sınırlı kalmayıp şehrin dört bir yanından velilerin kendi okullarıyla ilgili iddiaları da bizlerle paylaşmaları.” 
Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığını ve M.E.M. Necmi Özen’in yapılan yanlışın düzeltilmesi ile ilgili özel bir çaba harcadığını öğrendik. En azından buna cüret edecekler için kamuoyunda infial yaratan bu durumun bundan sonra tekrarlanmasının önüne geçileceğini düşünüyorum. 
Bir de o çocuklardan, o canlardan, o meleklerden özür dilensin, gönlü alınsın istiyoruz. Yaşadıkları o yaşa göre ağır sayılabilecek rencide duygusu telafi edilsin. Yoksa kelimelerinde, bundan sonra ki yaptırımların da hepsi keemlen yekün...

Hedef 226 kedi evi
Eskişehirspor taraftarı sadece tribünde değil sosyal sorumluluk konusunda da lider. Hafta sonu yoğun gündem içinde öyle güzel bir kampanyaya başlangıç yaptılar ki, ne desek az kalır. 
Bu kez insanların merhametine terk edilen ve soğuk, açlık, şiddet nedeniyle yaşam mücadelesine yenik düşen canları hedef alan bir kampanya ile örnek oldular. 
Ali, Furkan, Şahin, Aleyna Altes ve Nefer tribünlerinden aşina olduğum sevgili kardeşlerim ve Kent Konseyi el ele vermişler hedef de 226 Kedi ve Köpek Evi olmuş. 
Pazar günü de kendi imkânlarınca besleme turuna çıkmış ve özellikle yavru köpeklerin olduğu ıssız mecralarda çok hayırlı bir iş yapmışlar. 
Bu henüz başlangıç ama sık sık tekrarlanıp hedefe ulaşıncaya kadar çaba harcayacaklar. Onlar fitili ateşledi, diğer taraftarlarımız da devamını getirecektir. Harika, çok özel, çok yerinde bu işi kim akıl etti, kim hayata geçmesi için çaba harcadı, kim desteklediyse hepsine müteşekkirim. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi