Ya bir yol açın, ya yoldan çıkın

3 Kasım 2016 08:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Yıllardır Eskişehirspor camiasının şikâyet ettiği bir durum vardı. Yerel yönetimlerin Eskişehirspor’a destek konusunda zayıf kaldığını ve hatta en ufak katkı vermediğini dile getirerek şikâyet edenler o kadar çoktu ki…
Neyse ki bu sene bu durumu biraz biraz aşma adına “çok güzel hareketler bunlar” diyeceğimiz türden adımlar, katkılar, destekler görmeye başlıyor ve umutlanıyorduk… Umutlanıyorduk diye özellikle diyorum çünkü bu durumun üstüne limon sıkan siyasi gelişmeler yüzünden “yerel yönetimlerin neden geri planda kaldığını az da olsa anlamaya başladım.”
Malumunuz Odunpazarı Belediyesi Yeni Atatürk Stadyumu’nun yetişmesi için son derece gayretli ve elindeki imkânlar dâhilinde bir çalışma gerçekleştiriyor. Kulübe loca ve iaşe desteğinin yanında bu zorlu sene de çim bakımı ve çevre temizliği ile ilgili rutinin dışında işler yapıyor.  Ancak bu durumdan rahatsız olan “düne kadar destek vermiyorlar diye yerel yönetimleri eleştirenler ne olduysa Odunpazarı Belediyesi’nin bu yaptıklarından rahatsız oluyor.”
Neymiş, Kazım Kurt stadyum’da eksikliklerin giderilmesi için seferber olduk diye tweet atmış. Neymiş İktidarın 150 milyon TL yatırım yaptığı stadyumda CHP’li bir başkanın böylesi bir reklam hamlesi uygun olmamış
Velev ki bu bir reklam diyelim ya da gerçekten hoş olmamış diye düşünelim. Bu yapılan destek hamlesini baltalamak, heves kaçırmak, pişmiş aşa su katmak daha mı uygun?
Hatta 2 gün önce maçın oynanacağını düşünürken acaba maçın oynanmasına izin verilmemesinin altında bu siyasi hamle yatıyor olabilir mi?
Şimdi, Kazım Kurt “bundan sonra destek vermiyorum, destek olalım dedik duymadığımız laf kalmadı. Teşekkür beklerken bu yapılan doğru değil” dese haksız mı?
Volkan Doğan keşke Odunpazarı Belediyesi stadyum çalışmalarına destek veriyor tebrik ediyorum deseydi. Keşke çatışma yerine kucaklaşma örnekleri görseydik. O zaman 2-0 öndeydik.
Meseleyi sorun değil çözümden yana kullanmak istesek, Ambulans, taksi, yol falan karıştırmadan aynı enerjiyi Bandırma maçına stadyumu yetiştirmek için kullansaydık olmaz mıydı?
Bu takım yokluk içinde mücadele etmeye çalışıyor. “Ekonomik olarak destek olmamız gerekirken bunu yapmayıp bir de işin önüne takoz koyarsak, mücadeleyi kaybederiz ve bunun vebali bir ömür insanların üstünde kalır
Tam rakamları bilmiyorum ama bu maçı Ankara’da oynamak zorunda kaldığımız için stadyum kirasından, takım ve personel giderlerine kadar binlerce lira hesapta olmayan bir para harcandı.
Herkesin hataları, eksileri, yanlışları, idari anlamda sonunu düşünmeden attığı adımlar olabilir. Lütfen bunu alışkanlık haline getirmeyelim. “Eğer Kazım Kurt, Ahmet Ataç, Büyükerşen bu işe karışmasın istiyorsak ona da kabul. Ama bunu istemeyenler bu işleri kendileri yapar ve maddi anlamda destek verir ise kabul” Yoksa hem pastam dursun hem karnım doysun diye bir şey söz konusu olamaz. Ya bir yol bulacağız ya da yoldan çekileceğiz.
Tek ortak noktamız, paydamız ve şehrin bana kalırsa en büyük değeri, çatısı olan Eskişehirspor’un Ak Parti, CHP, MHP diye değil, şu ya da bu diye isim seçmeden şartlar ve koşullar ne olursa olsun herkes tarafından desteklenmesi lazım. “Bunu yapanlar ve yapacaklar da varsın tweet de atsın, reklam da yapsın, avaz avaz da bağırsın hiç önemli değil. Yeter ki destek olsunlar, Eskişehirspor’un karşısında değil yanında dursunlar”  İktidar’a stadyumu yaptığı, yerel yönetimlere de stadyumun yetişmesi için gösterdiği destekten ötürü bir taraftar olarak, bir Eskişehirli olarak teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de bundan sonra işi ötekileştirmek yerine kaynaştırıcı ve bunlardan ders çıkararak beraberlik adımı atacaklara olsun. Yok, bu adımlar atılmaz ise o zaman taşıyacakları vebal içinde Allah yardımcıları olsun diyorum. Çünkü o yük çoook ağır olur.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi