Yapmayın be bir avuç kadınlar!

29 Eylül 2016 09:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Köşe yazımın ortasında gördüğünüz rengârenk fotoğrafla birlikte şu haberi de paylaşmış gazeteler…
Kadınların spor ve yaşam merkezi b-fit, Amerika'dan başlayıp tüm dünyaya yayılan 5 Kilometre Renkli Koşu Festivali'nin (Color Sky 5K) sponsorlarından biri oldu. Koşuların ilki İzmir'de yapıldı. Color Sky 5K Eskişehir 2016 Renkli Koşu Festivali 1 Ekim’de Odunpazarı Botanik Parkında, kaçırmayın!
Renkli Koşu nedir; Her bir kilometrede kurulu renk istasyonlarımıza ulaştığınızda, ekibimiz ve gönüllüler tarafından, farklı Color Sky renkleriyle dizayn edilen renkli toz yağmuruna tutulacaksınız. Bitiş alanına vardığınızda beyaz T-Shirtleriniz ve siz, Color Sky renklerine bürünmüş olacaksınız.
Renkli toz nedir; Tüm dünyada renkli koşularda kullanılan toz, gıda boyasıyla renklendirilen %100 mısır nişastasıdır. Renkli toz izleri bir yıkamadan sonra büyük oranda çıkar ancak bazı katılımcılarda renklerin çıkması daha uzun sürebilir. Renklerin daha kolay çıkması için özellikle güneş kremi ve saç kremi kullanınız, diğer tavsiyeler burada.
Koşu Paketi
· Color Sky 5K logolu T-Shirt
· Koşucu numarası (bib)
· Renkli toz (Finish Festivaline saklayın)
· Color Sky 5K logolu geçici dövme
· Koşucu bilekliği
Ödemeyi yapan kişi(8+ kişi toplu katılım 45 TL kişi başı.) tüm paketleri sipariş numarası ve kimliğiyle etkinlik günü 09.00-12.00 arasında teslim alabilir. Ödemeyi yapan kişi gelemeyecekse onun kimlik fotokopisini getirmeniz yeterlidir. Koşu günü saat 12.00’dan sonra koşu paketi verilemeyecektir. DJ eşliğinde müzik saat 11.00’da başlayacaktır…
                                                      ***
Hepsini satır satır yazdım ama reklam yapmadığımı şimdi göreceksiniz merak etmeyin saygın okurlar. Bir kere olayın menşei Amerika ise, oradan dünyaya yaygınlaştırılmaya çalışılıyorsa hemen durun! Durun ve iki kere düşünün arkadaş! Üçüncü dünya ülkelerine demokrasi ihraç ediyorum ayağına, masum halkların yedi ceddini belleyen bu baş belası ülke neyi yaygınlaştırmaya çalışıyorsa altındaki yılan ayağını mutlaka iyi araştırmak gerekiyor. Bu Festivalin, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneğine (BEDD) destek amaçlı yapıldığını söyleseler de benim umurumda değil…
Etkinliğin tamamen tüketmeye yönelik, popüler kültürün eğlence anlayışını körükleyen biçimine baktığımızda zaten antipati duyuyoruz ister istemez. Nedir bu savurganlık, nedir bu şekilcilik, nedir bu kitlelere(özellikle laiklikle savaşı olan gerici güruhlara)koz vermekten öte hiçbir amacı olmayan biçimi? Bir avuç tuzu kuru insan, engelliler derneğine yardım yapıyoruz şemsiyesi altında egolarını tatmin etmenin ötesinde toplumsal katkı bağlamında kime ne verecek bu etkinlik sonrasında? Allah’ını seven namusluca söylesin kime ne verecek kardeşim?
Farkında mısınız; şu sıralar böylesi üfürükten işlerde hep kadın paydalı, kadının üzerinden ihaleye çıkıyor nedense? Bir tanesini geçtiğimiz günlerde yazdım köşemde; şortunu giy sokaklara çık, metrobüste kadını tekmeleyen erkek egemen zihniyeti protesto et! Olur canım! Cumhuriyet değerlerinin tepetakla edildiği, laikliğin son nefesini vermek üzere olduğu bir dünya gerçeğinde sen ve senin gibiler de böylesi göz boyama(toplumsal muhalefeti sulandırma-gazını alma)amaçlı sığ etkinliklerle gerici güruha malzeme üstüne malzeme ver! “İşte laikler böyledir ey Müslüman kardeşlerim” naraları atan yoz zihniyete katkı sun!
Ya da kendi tabirinle; kokoş elbiselerini giy, süslen, bisikletine bin ve erkek egemen dünyayı protesto et! Olur canım! Nasıl da ses getirdiniz ülke genelinde nasıl! Bütün gericiler sizi kokoş halinizle bisiklet üzerinde görüp, “la ilahe illAllah” haykırışları içerisinde sağa sola kaçıştılar! Hatta bazıları öyle korktu ki, bu topraklar üzerinde “Ilımlı İslam” projesinin asla gerçekleşmeyeceğini anlayıp Arabistan’a kadar kaçtılar!
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse Eskişehir’de müthiş açıklamalarda bulunup,  kadınlara yönelik yapılan olumsuz söylemleri eleştirmiş ve “kadın kutsaldır” demiş! Vay vay vay!
Kadını kutsayarak kadının adı yok gerçeğinden arınılsaydı eğer; birileri zaten yıllardır bunu kullanıyor hanımefendi! Cennet anaların ayağının altındadır sözüne sığınarak, dünyayı kadına cehennem ediyor bak!
 “Kadına ilişkin sığ görüşler yıllardır yapılmaktadır” diyen kadın kolları genel başkanı, “ne yazık ki mevcut iktidar, ısrarla buna devam etmektedir” diye eklemiş. Güler misiniz ağlar mısınız?
Peki, sizlerin öncülüğünde bu vahim dönemde Türkiye genelinde ses getiren kaç etkinlik oldu da bizlerin kör tarafına geldi acaba? Anadolu kadınını bilinçlendirecek, yüz binlerce kadını(kadın paydalı etkinlikte) omuz omuza getirecek ne yaptınız ki sığlıktan bahsedersiniz? Statükonun dışına çıkıp ne yaptınız yani!
Yapmayın be bir avuç kadınlar, yapmayın!
 
SİZİN SESİNİZ
 
Şelale Park’ın hıçkırıkları…
Nebil Köken(Emekli Astsubay) Şelale Park ile gözlemlerini paylaşmış ve çektiği fotoğraflar eşliğinde yazısını yollamış bize…
                                              ***
Bilhassa, bir önceki belediye Başkanı Sayın Burhan Sakallı zamanında,  Eskişehir’ in yeşil alan oranını ciddi oranda arttıran yeşil dostu Odunpazarı Belediyesi yeni Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt’unda buralara sahip çıkmasıyla, bu konudaki çalışmaları ile her kesimden takdir toplamaya devam ediyor...
O günden bu zamana kadar benim şelale parkı ile ilgili olarak yazdıklarım hep burayı kullanan buranın güzel havasını solurken, park içindeki park mobilyalarına, çocuk oyun parklarındaki araç gereçlere verilen zararlarla ilgili olmuştur. Ve hiçbirisinde belediyemizi suçlamış değilim, hepsine insanlarımıza, duyarlı olun ve bu milletin ödediği vergilerle yapılan bu güzel mekânlara zarara vermeyin çağrısı yaptım hep. Benzer görüntülerin ülkemin her tarafında olduğundan eminim. Ancak aşağıda fotoğraflarını paylaştığım görüntülerin, evimin hemen yanı başındaki, bir zamanlar tam bir çöplük halindeki bir arazide yapılan ve Eskişehir’in fenomen olmuş mekanlarından birisi olan güzelim Şelale Park’ında olması gerçekten canımı sıkıyor.
Şimdi paylaşacağım görüntülerden dolayı Eskişehir Odunpazarı Belediyesini eleştireceğimi düşünmeyin sakın. Yürüyüş güzergâhımın içinde olan bu güzel parkın içinden geçiyorum ve gördüklerim karşısında ne diyeceğimi bilmiyorum. Daha önceleri bir ahşap merdivenle terasına çıkılan Yel Değirmenindeki bu ahşap Merdivenin kaldırıldığını fark ettim. Kafamı kaldırıp yukarı bakınca bunun nedenini anladım. Terasa çıkanların yaptığı tahribatı gördüm. Teras korkulukları hizasından başlayan gölgelik tavan kaplamaları tahrip edilmişti. Bir başka tahribat; yel değirmeninin alt tarafındaki mermer duvar kaplamaları, çelik kapısı, ahşap dış duvarı ve kapılarındaki iğrenç yazılar. Burada yapılana galiba Vandalizm diyorlar. Bunu yapanlara da Vandal!
Peki, bu Vandallar kim, nereli?
A) Çankaya Mahallesi Sakinleri
B) Odunpazarlılar
C) Eskişehirliler
D) Tur ile şehrimize gelenler
E) Hepsi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nebil Köken 29 Eylül 2016 22:23

Sayın Şinasi Kula Bu "bir avuç kadınların " büyük bir bölümü, KÜLTÜR EMPERYALİZMİNİN ESİRLERİ olduklarının farkında bile değiller maalesef.

0 0 Cevap Yaz
Nebil Köken 29 Eylül 2016 22:08

Yine, yeniden çok teşekkürler sayın Kent Ozanımız, Şinasi Kula Öğretmenimiz. Sizin bu güzel interaktif ya da katılımcı tavrınızı, "Katılımcılık ve Şeffaflık " söylemlerini dillerinden düşürmeyen siyasetçilerimiz' de gösterebilseler? Saygılar.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi