Yarı insan, yarı hayvanlar

Serkan Açıkgöz yazdı

22 Mayıs 2016 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Sadece ABD’de 123,000 kişi organ bağışı için bekliyor, bu sayı Türkiye’de ise 28.000 civarında. Türkiye’de 2014 yılında beyin ölümü gerçekleşen 930 kişiden 211'inin organları yakınları tarafından bağışlandı.
Bu gereksinimi karşılamak için, karaciğerler, kalpler ve çeşitli organlar gerekiyor. Araştırma laboratuvarları hayvanlara insan kök hücreleri ekleyerek, domuz ve koyun embriyolarında deneyler yapıyor.
Şöyle bir hayal ettiğimizde insan-hayvan hibritleri aklımıza geliyor. Halen insan hücrelerinin hayvan embriyoları arasında nasıl büyüyeceği hakkında pek fazla bir şey bilinmiyor.
Bu tuhaf çalışmalar sonucunda başı insan, arkası koyun olan bir canlı üretilme olasılığı çok düşük olsa da insanın aklına gelmiyor değil. Ayrıca Ulusal Sağlık Enstitüsü her ne kadar bilimsel bir çalışma olsa da araştırmaların doğası gereği fon sağlamayacağını belirtti.
 
 
Telefonda uçak modu ne işe yarar?
 
1- Karşı tarafa mesajları okuduğunuzu göstermemek
Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat gibi uygulamalar, size gelen mesajları okuduğunuzu karşı tarafa bildiriyorlar. Bazıları bu işlevi devre dışı bırakmanıza izin veriyor, ancak bu durumda gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığı size gösterilmiyor.
2- Ağ sorunlarını giderme
Pilden tasarruf ve sinemada sizi kimsenin rahatsız etmemesi gibi işlevlerinin yanında uçak modunun bir yeteneği daha var. 
3- Çocuk dostu telefon
Çocuklarınızın telefonunuzu kullanarak karanlık web sitelerinde dolaşmasından endişe ediyor, mağazadan bir şeyler satın almasını engellemek istiyorsanız, uçak modu işinize yarayacak.
 
 
Türk pilotlar UFO ile karşılaştı!
 
Türk Hava Yolları’nın önceki gece Bodrum’dan gelen bir uçağının pilotları İstanbul Silivri semalarında üstlerinden yeşil ışık saçarak bilinmeyen bir cisim geçtiğini bildirdi.
Pilotlar ile kontrolör arasında şu konuşma geçti:
"Üzerimizden 2 bin veya 3 bin feetten (600-900 metre) tanımlanamayan bir cisim yeşil ışık saçarak önümüzden kat etti. Birden bire kayboldu. Muhtemel UFO diye tahmin ediyoruz. Her iki pilot da birden gördü şu anda göremiyoruz."
 
 
Windows 10 güncellemesi geliyor
 
Microsoft’un geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yayımlamış olduğu yeni işletim sistemi Windows 10, çok yakında güncellenmiş olacak.
Telefonla PC açma gibi büyük değişiklikler gelecek
Haziran ayının sonunda görücüye çıkacak olan güncelleme ile beraber Windows 10 üzerinde epey büyük değişimler olacak. Çoğu özellikleri gelişecek olan sistemin Cortana desteği artacak, parmak izi okuyucu desteği olacak, uzaktan erişim özelliği gelişecek, telefon ile PC açma devri başlayacak ve daha birçok noktada değişiklik yaşanacak.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi