Prof. Dr. Cengiz Türe

Yetenekleri Engelleri Aşıyor…

Yetenekleri Engelleri Aşıyor…

11 Aralık 2014 19:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçen hafta Çarşamba günü, tüm dünyada ve ülkemizde Engelliler Günü olarak kutlandı. Sembolik olarak bir gün içinde gösterilen bu duyarlılığın her zaman aynı ilgiyle sürmesi en büyük temennimdir. 
Bu vesileyle konuya başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum.
Dünyada ve ülkemizde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engelli insanlarımıza yönelik birçok organizasyonlar ve çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara gönüllülerin yanı sıra engelli insanlarımızda bizzat katılarak yürütmeye çalışıyorlar. Bu durum elbette çok sevindiricidir.  
Diğer yandan engelli insanlarımızın hemen her alanda gösterdikleri başarılar ise oldukça etkileyicidir. Başta eğitim, iş, kariyer, bilim, spor ve sanat gibi alanlarda olmak üzere birçok konudaki başarı hikâyelerine her gün tanık oluyoruz.
Ben farklı konularda topluma yönelik olarak yapılan sosyal sorumluluk faaliyetlerinde de, engelli insanlarımızın daha çok rol alarak katkı sağlayabileceklerine inanıyorum.
Onların bu farklı konularda göstereceği duyarlılık, çaba, azim, başarı ve farkındalığın, toplumun bilinçlendirilmesine yönelik yapılan sosyal sorumluluk faaliyetlerine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.
Kendi çalışma alanımdan bazı sosyal sorumluluk alanlarına örnekler verecek olursam; Doğa Koruma, Ekolojik Yaşam, Küresel İklim Değişikliği, Su ve Enerji, Ormanlar, Toprağın Korunması, Çevre Eğitimi, Geri Dönüşüm, Yeşil Alanlar ve Sokak Hayvanlarının Korunması vb. gibi birçok konuda yapılan toplumu bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerde etkin roller üstlenebilirler.
Elbette bu tür faaliyetlerde bulunan ve çaba gösteren engelli insanlarımız vardır. Benim dileğim sadece sizlerin katkısını daha fazla alarak, çözümün ortağı olmanızdır. 
Eminim ki; sizlerin sahip olduğu duyarlılıklar ve göstereceği çabalar, daha yaşanabilir bir dünya için toplumuların istenilen yönde ilerlemesine oldukça büyük katkılar sağlayacaklardır.
Çünkü sahip olduğunuz yetenekler, engelleri aşıyor…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi