Yetmez ama Evet…

Yetmez ama Evet…

19 Eylül 2013 10:05
A
a
Sütiş Eskişehir

 

Hızlı Treni yer altına alma projesi kapsamında uzun zamandır tartışılan İstasyon Köprüsü’nün yıkımı için ilk somut adım bugün atılıyor. Bugünden itibaren biz diyelim 3 ay siz deyin 5 ay boyunca İsmet İnönü 1 caddesinden Fabrikalar bölgesine doğru giden yol trafiğe kapalı olacak. Bu süreçte köprünün yıkım işlemi ardından köprü altındaki tünel ve altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek.

Bu süreçte en merak edilen husus ise tramvay seferlerinin nasıl devam edeceği?

Zira dün yapılan açıklamada TCDD’nin tramvay seferlerinin aksamaması için geçici bir hat yapacağı ve bu süreçte seferlerin bu hattan yürüyeceği, yani aksaklık yaşanmayacağı belirtiliyor. İlk başta insanın kafasındaki soru işaretlerini gideren bu yazılı açıklama çalışmaların yapılacağı köprü ve hatta bakılınca insanın kafasını karıştırıyor.

Tabi ilerleyen günlerde tablo netleşecek ama geçici hat bağlantıları yapılıncaya kadar yıkım olmayacak ve köprü üzerinden tramvay trafiği devam edecekse, genel trafik neden şimdiden kapatılıyor?

Şayet köprü yıkımı hemen yapılacaksa, geçici hattın bir anda yapılması mümkün olmadığına göre bu süreçte tramvay seferleri bir süre aksamayacak mı?

Şayet aksaklık yaşanacaksa bununla ilgili bir B planı yapıldı mı? Yapıldıysa bilgilendirmesi ne zaman kamuoyu ile paylaşılacak merak ediyorum.

Ulaşım insanların en önem verdiği unsurlardan biriyken, böyle hayati bir ulaşım revizyonunda bazı şeylerin havada kalması bu şehrin bir yaşayanı olarak beni rahatsız ediyor.

Umarım kısa zamanda bu konuyla ilgili basın mensuplarının yer alacağı ve yapılacakların yerinde anlatılacağı bir inceleme etkinliği düzenlenir ve merak ettiklerimizi öğrenme şansımız olur.

Bunların yanında koca bir yaz mevsimi geçmesine rağmen, yılın trafik açısından en sıkıntılı dönemlerine denk düşmesine rağmen, uzun süredir tartışılan bir konunun daha netleşmesi ve somut adımların atılmasına “yetmez ama evet” diyor insan. Haydi hayırlısı

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi