Yine stadyum, yeni stadyum

8 Kasım 2016 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Twitter üzerinde bir anket yaptım. “Eskişehirspor hangi şartlar altında şampiyon olur?” diye sorup 2 seçenek sundum:  “Normal şartlar – Anormal şartlar.” Yeni stadyum mevzuuna geçmeden buna dair birkaç kelam etmem lazım.
Ankete katılan yüzlerce kişinin şampiyonluk dışında aksi bir düşüncesi yoktu. Herkes “Normal ya da Anormal fark etmez, Eskişehirspor her şartta şampiyon olur” diye düşünüyor. Ama yüzde 82’lik kısım Anormal şartlar altında şampiyon olacağımızı düşünüyor ki, onlara hak vermemek olmaz.
Lig başlamış, 10 hafta geri kalmış ve geçen seneden devreden cezaların faturası ile bu sene taraftar kendi evinde tek bir maç izleyememiş. Üstelik bu maçların 6’sını canlı yayın olmadığı için Tv’den bile izleyememiş.
Hakemler son 2 hafta hariç Eskişehirspor’u oyundan düşürmek için ellerinden geleni yapmışlar.
Kulüpte 5 kuruş para yok, kasada para olsa icralar sırada ama bu yoksunluklara rağmen Süper Lig ayarında bir kadro kurulmuş ve futbolcuların en azından primleri aksamadan ödeniyor.
Deplasmana gidecek taraftara otobüs veren yok, birkaç otobüsten fazlası bulunamadığı için ortalama deplase sayımız giderek düşüyor.
Çok ender olarak yaşanan bir durumla takımı sahadan çekmişiz ve fazladan da 3 puanımız silinmiş. Ama bunca aksaklığa rağmen şampiyon adayı, favori, Süper Lig’e çıkacağına kesin gözüyle bakılan ilk takım biz oluyorsak bu duruma ne denir… Başkan Halil Ünal’ın da dediği gibi ‘normal şartlar altında’ da, ‘anormal şartlar altında’ da şampiyonuz ama daha ziyade ‘anormal şartlarda’ şampiyon olacağımız şimdiden belli gibi.
 
Şartları daha zorlamayalım lütfen
Yukarıda yazdıklarımız artık kanıksadığımız ve zaman zaman serzenişte bulunduğumuz hususlar ama işleri daha da zorlamak Eskişehirspor’u içinden çıkılmaz bir duruma sokabilir.
Yani biz Yeni Malatya maçını ne yapmalı, etmeli ama yeni stadyumda oynamalıyız.
Stadyumda maç oynanması dâhil, passolig dâhil tüm eksikler tamamlandı. Yüklenici firma henüz teslim etmedi ama geçici temin yapılarak maçın Eskişehir’de oynanması gayet mümkün. Bu durumda iş İktidar temsilcilerine düşüyor. Kulis, baskı, elden ne geliyorsa kullanıp maçın yeni stadyumda ve taraftarımız önünde oynanmasını sağlamaları lazım.
Rakibimiz Yeni Malatya ve lider olarak alıp başını gitmemesi lazım. Bizim ise hem lideri yenip hem de kaybedilen puanları telafi ettirmek, yani seriyi sürdürme mecburiyetimiz var. Böylesi kritik bir maçı bu şehirde 35 bin kişilik taraftardan yoksun bırakmak çok büyük hata olur.
Ankara ya da Konya’da deplasman maçına çıkar gibi oynamak takımı olumsuz etkilediği gibi 300, 500 bin TL gibi ek bir külfetle zaten ekonomik açıdan kötü dönemden geçen bir yönetimi adeta cezalandırmak olur.
Hele ki; dışarıda oynayıp kaybedersek ve bir maç daha Eskişehirspor’dan yoksun kalırsak stadyum ismini, reklamları, kombineleri, locaları kime satacağız? İnsanlar bu belirsizlik yüzünden geri duruyor. 
Tüm bu sıkıntıları bertaraf etmek ve özlemi bitirmek için bir kez daha Dündar Ünlü Başkanlığı’nda tüm İktidar temsilcilerini göreve davet ediyorum.  Eskişehirspor’u çok sevdiklerini bildiğim bu isimler eminim bu maçın Yeni Stadyum’da oynanmasını sağlayacaktır. Bu yüzden şimdiden hem ‘kolay gelsin’ dileklerimi hem de teşekkürlerimi sunuyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi