YÖNETEN VE YÖNETİLENLER

Futbolda, alınmış galibiyetler ve mağlubiyetler takımın ortak bir ürünüdür. Yöneten ve yönetilenler, bunlar Yönetim, Teknik heyet ve futbolcular.

1 Nisan 2014 19:14
A
a
Sütiş Eskişehir
Futbolda, alınmış galibiyetler ve mağlubiyetler takımın ortak bir ürünüdür. Yöneten ve yönetilenler, bunlar Yönetim, Teknik heyet ve futbolcular. Sezon başından bu güne kadar olan sürede ve de, her maç sonrasında dile getirilen en önemli söylem, takımın önemli bir golcüsünün olmayışı.
En büyük sancı olarak görülen forvet yetersizliği, Gençlerbirliği maçında da kendisini gösteren çözümü zor bir problem gibiydi. Belli mevkiilerdeki bu ciddi sıkıntıların sezon sonu yaklaştıkça gün yüzüne çıkması Eskişehirspor adına hiçte iyi olmayabilir.
Avrupa kupalarına gitme yolunda, hala çok önemli iki fırsatı ellerinde bulunduran kırmızı Şimşekler bu bilinçle hareket etmeliler. Alınmış mağlubiyet futbolculara çaresizlik ve umutsuzluk vermemelidir, aksine onları daha çok çalışmaya ve kazanmaya yöneltmelidir.
Bu maçı geniş açıdan değerlendirmeye kalkmak, hem takıma, hem de yönetenlere ciddi anlamda sorumluluk yüklemek olur. Eskişehirspor sahada oynamış olduğu futbolla sıradanlaşmamalı. Özellikle sezonun ilk devresinde kaybedilmiş maçları hatırlamak gerekirse yürekli mağlubiyetler alındı. Mağlubiyetin yüreklisi olur mu? denilebilir. Mağlubiyetin iyisi ya da kötüsü tabi ki olmaz, mağlubiyet mağlubiyettir. Ancak, kazanmak adına verilen üst düzey mücadelelerden sonra, alınmış mağlubiyetler bir sonraki müsabakalar için umut verebilir.
Kadro tercihi ve futbolcu seçimi tamamen teknik direktörün tercihidir. Ancak, futbolcuların saha içi performansları, hocanın tercih seçimini tartışılır bir duruma sokmamalıdır.
Saha içinde, sorumluluk alması gereken lider futbolcuların vurdumduymaz halleri ve tavırları, iyi bir fotoğraf karesi vermediği gibi, saman alevi gibi bir parlayıp bir de sönen performansları ise, tahammül sınırlarını zorlar bir durum oluşturmaktadır.
Avrupa Kupalarına gitmek adına, Eskişehirspor çok önemli bir dönemece giriyor. Öncelikle, ligde ilk beş içinde yer almak için, Akhisar Belediye ve Trabzonspor maçları oynanacak, ardından Kırmızı Şimşekler için tarihi bir sınav olan kupa rövanş maçını çıkacak olan Kırmızı Şimşeklere, taraflı tarafsız her kesin destek olması gerekir düşüncesindeyim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi