Zor günlerin başlangıcı

Zor günlerin başlangıcı

28 Ekim 2014 08:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu mağlubiyetin Eskişehirspor adına zor günlerin başlangıcı olmamasını ümit ediyorum. Bu tür mağlubiyetlerin takıma menfi ya da müsbet yönde iki türlü yansıması mutlaka olacaktır. Birincisi, takım futbolcularının özgüven yitisi, ikincisi ise, daha ligin başında’iken alınmış olan bu mağlubiyetten ders çıkararak, ayağa kalkacak hamlelerin yapılmasıdır.

Daha ligin ilk haftasında oynanan Torku Konyaspor maçı sonrasında kurmuş olduğum cümlemi yenilemek istiyorum.”Eskişehirsporun 2014-2015 futbol sezonunda alacağı her türlü, olumlu ya da olumsuz sonuç beni şaşırtmayacak”demiştim.

Çünkü Kırmızı Şimşeklerin kadro yapısı ve oyun formatı her türlü skoru ve sonucu yaşatır bir yapıya sahiptir.

Eskişehirspor’un, Mersin idman yurdu maçı öncesinde oynamış olduğu 6.karşılaşmanın beşinde, daha ilk dakikalarda sonuca gitmek için baskılı bir oyun anlayışını tercih etmiş, ancak bunda başarılı olamamıştı. Ama Güney temsilcisi Mersin İdman Yurduyla oynanan bu karşılaşmada ise, karşılaşmanın üçte birlik bölümü dolmadan skor avantajını yakalayan taraf Kırmızı Şimşekler olmuştu.

Merak edilen en önemli soru? acaba Eskişehirspor maç sonuna kadar skor avantajını koruyup farka gidebilir mi? Hele hele rakip takım 2-1 mağlup durumda’iken on kişi kalması, galibiyetin kaçınılmaz olabileceği tezini çok daha fazla güçlendirir hale gelmişti.

Evet, herkes gibi bende bu iş tamam artık EsEs bu maçı çok daha rahat kazanır düşüncesindeydim.

Ne yazık ki atlamış olduğumuz en önemli detay, müsabaka hakeminin 90+4 bitiş düdüğüyle birlikte ortaya çıkmış oldu. Teknik Direktör Ertuğrul SAĞLAM, bundan önce oynanan 6 maçta yapmış olduğu oyuncu değişiklikleriyle olumlu not alımıştı. Ancak Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında yapmış olduğu değişiklikler, maçın skoruna etki ettiğini söyleyebilirim.

Üç önemli detaya değinmek istiyorum. Birincisi, hazır olmayan Diegonun oynatılması, özelikle ikinci 45.dakikalık dilimde alan ve adam markajlarında zayıf ve etkisiz oluşu, ikincisi, Hürriyet Gücer’in sakatlandıktan sonra Serdar özkan tercihi, üçüncüsü ise, Ömer Şişmanoğlu Mirkan değişikliği oldu. Ömer Şişmanoğlu çok formda ve iştahlı oynuyordu.

Kaybedilmeyecek kadar çok önemli 3 puan gitmiş oldu. Arkasından ağıtlar yapıp hayıflanmak hiçbir şeyi geri getirmeyecek. Birilerini hedef tahtasına oturtup suçlamak ise çok kolaycılık olur. Doğruları yazdığım gibi, yanlışlarıda vurgulamak ve gördüğüm eksiklikleri yazmak, birilerini yüceltip ya da yermek değil. Onun için diyorum ki! Hiç kimse kazanılmış veya kaybedilmiş bir maç sonunda ne kahramandır ne de korkaktır.

Biliyorumki, Eskişehirsporun cefekar ve fedakâr tarftarları çok üzgün. Ancak şunu asla unutmayalım, takıma iyi günde de kötü günde de sahip çıkmak en büyük erdemliktir. Takıma sahip çıkmak size yakışır.

Neticesinde futbolu güzel kılan ve kitleleri peşinden koşturan en önemli spor dalı olmasındaki detay budur işte. Sonucun önceden bilinmemesi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi