Meme Kanseri Farkındalık Haftası

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Meme Kanseri Farkındalık Haftası
A
a

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında Eskişehirli kadınları bilinçlendirmek ve duyarlı olmalarını sağlamak için, 24-31 Ekim tarihlerini içeren haftada bir dizi etkinlik tertipledi. 

Sütiş Eskişehir
Etkinlikler, Hastane Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayıhan Çağlar’ın; "Dokunmaktan korkmayın! Meme kanseri öldürmez, ihmal öldürür. Farkında olmak en büyük önlemdir" sloganı ile yaptığı basın açıklaması sonrasında başladı. 16 yıl önce meme kanserini yenen Safiye Acar Tok, “Meme kanserinden korkmayın, geç kalmaktan korkun” diyerek erken teşhisin önemini belirtti.

Etkinlikler kapsamında hastaneye gelen misafirlerin yakalarına meme kanserinin simgesi pembe kurdele takılarak hastalığa dikkat çekildi. Meme kanserinde doğru bilinen yanlışlardan bahseden bilgilendirme broşürleri de dağıtılırken, hafta dolayısıyla gelen talepler üzerine Pınar Süt ve Özel Çağfen Okulları’nda seminerler gerçekleştirildi. Pınar Süt çalışanlarına ve Özel Çağfen Okulları velilerine Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları; Op. Dr. Hüseyin Pala ve Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar tarafından bilgilendirme seminerleri verildi. Gerçekleştirilen seminerlerde kadınlara; meme kanserinin ülkemizde her 8 kadından 1’inde görüldüğü, bu hastalıktan erken tanı ve uygun tedavi ile tamamen iyileşmenin mümkün olduğu ancak halk arasında bilinen yanlışların tanı ve tedavi sürecini olumsuz etkileyerek ölümcül sonuçlar oluşturabileceği anlatıldı.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Kayıhan Çağlar: “Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi olarak düzenlediğimiz 24-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Haftası etkinliklerine Eskişehirli kadınların göstermiş oldukları yoğun ilgi ve katılımdan dolayı minnettarız. Bu süreçte gerek birebir temas ile gerekse basın yolu ile pek çok kadına ulaşarak bu hastalıkta erken tanı ve tedavinin önemini anlatma imkanı bulduk. Hastanemize başvuran kadınlar, genel cerrahi polikliniklerinde muayene edilerek radyoloji uzmanları tarafından tetkik edilmiştir. İkisi meme kanseri ameliyatı olmak üzere toplam sekiz kadına cerrahi işlem gerçekleştirilmiştir. Hastanemiz, üzerinde taşıdığı sosyal sorumluluk gereği dün meme kanserinde olduğu gibi gelecekte de farklı hastalıklarda toplumsal duyarlılığı geliştirmek ve artırmak amaçlı bu tür etkinliklerine devam edecektir" dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi