MERMER SÜTUNLAR ESKİŞEHİR'DEN

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç MERMER SÜTUNLAR ESKİŞEHİR'DEN
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret gerçekleştireceği Washington’da, ABD’nin en büyük ve tek çift minareli camisi olan Amerika Diyanet Merkezi’ndeki caminin açılışını gerçekleştirecek. Camide ise son hazırlıklar tamamlandı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’nin başkenti Washington’a geliyor. Bu akşam Washington’daki temaslarına başlaması beklenen Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’nın yanı sıra Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacak bazı liderlerle de bir araya gelecek. Akademik çevrelerle de bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki temasları kapsamında ABD’nin ilk çift minareli camisi olma özelliği taşıyan Amerika Diyanet Merkezi’nin de açılışını gerçekleştirecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile yapımına 2013 yılında başlanan Amerika Diyanet Merkezi, Washington yakınlarında bulunan Maryland eyaletindeki Lanham bölgesinde yer alıyor. Amerika Diyanet Merkezi bünyesinde yer alan caminin temeline de ilk taşı Cumhurbaşkanı Erdoğan koymuştu. Türkiye sınırları dışındaki en büyük cami olan Amerika Diyanet Merkezi, estetik ve işlevselliği bir arada barından 16. yüzyıl Osmanlı mimarisi tarzında inşa edildi. Daha geniş mekanlar elde edebilmek için merkezi kubbe ve merkezi kubbe yanlarına eklenen yarım ve küçük kubbelerle inşa edilen cami, geleneksel mimariye uygun olarak dört fil ayağı üzerinde yükseldi. Camide, fil ayaklarının yanı sıra kenarlarda bulunan küçük kubbelerin ağırlığını taşıyan ve her biri İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tokat illerinden getirilen 4 adet mermer sütun bulunuyor. Bu çalışma sayesinde 760 kişinin aynı anda namaz kılmasına olanak sağlayan cami, her bir minarede 2 şerefenin bulunduğu 2 minareye sahip. ABD’nin çift minareli tek camisi olarak kayıtlara geçen Amerika Diyanet Merkezi'ndeki camide altın varak süsleme tekniği kullanıldı. Bin 879 metrekare alan üzerine kurulan caminin altında 300 metrekare genişliğinde inşa edilen İslam Eserleri Müzesi bulunuyor. Amerika Diyanet Merkezi 500 araçlık kapalı otoparkı ile hizmet verecek.
Amerika Diyanet Merkezi'nde İslam dinini ve estetiğini yansıtan spor ve kültür merkezi, misafirhane, yaşlı bakımevi, geleneksel Türk evleri, kütüphane, sergi salonu, araştırma merkezi, İslam Eserleri Müzesi, Osmanlı tarzı çeşmeler ve Türk hamamı da yer alıyor.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi