Mustafa Kemal için sahne aldılar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mustafa Kemal için sahne aldılar
A
a

Tepebaşı Belediyesi’nin “İki Elin Sesi Var” Çocuk Senfoni Orkestrası, Mustafa Kemal Atatürk için sahne aldı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
TED Eskişehir Koleji ile gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar izinde yürüdükleri Ataları Mustafa Kemal için notalara dokundu. TED Eskişehir Koleji sahnesinde yoğun bir izleyici katılımıyla gerçekleşen konser Tepebaşı Belediyesi’nin “İki Elin Sesi Var” projesi kapsamında oluşumuna yeni başladığı Fevzi Çakmak Beldeevi’nde çalışmalarını sürdüren Keman Orkestrası’nın performansı ile başladı. Şef Ramazan Albayrak yönetiminde “İki Elin Sesi Var” Çocuk Senfoni Orkestrası’nın muhteşem performansıyla devam eden konser marşlarla izleyenleri büyüledi. Konserin son bölümünde Anadolu Üniversitesi Devlet konservatuarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü Öğretim Elemanı Süleyman Karaahmet’in metin yazarlığını yaptığı ve Şef Ramazan Albayrak’ın müziklerini düzenlediği “Bu Toprağın Türküsü, Kara Fatma & Deli Deniz” adlı performans seyirci tarafından ayakta alkışlandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, konser sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
“Bu orkestra kurulalı 2 yıla yakın bir zaman oldu. Bu gece üç orkestra yer aldı. İlk olarak yaklaşık 4-5 ay önce başladığımız ve 20 çocuktan oluşan Fevzi Çakmak Belddevi’nden orkestramız, daha sonra ikinci nesil orkestramız ve son olarak sahnede gördüğünüz büyük orkestra yer aldı. Bu gece muhteşem bir konser oldu. Çocuk Senfoni Orkestrası projemizde kısa zamanda mucize gibi bir gelişim yaşadık. Bugün yaklaşık 350 çocuk bu projenin içinde. Bu işin içinde dayanışma var, emek var ve bir işi yapma başarısı var. Bu ülkede son dönemde yaşadıklarımız bize bir kez daha sadece Mustafa Kemal’in devrimlerine ihtiyacımızın olduğunu gösterdi. O’nun devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz ve gösterdiği hedefte yürümek için canla başla çalışacağız”

TED Eskişehir Koleji Kurucusu Metin Sürel, “Bu gece çocuklarımız bize unutulmaz bir gece yaşattı” derken sözlerine şöyle devam etti:
“Bu konserin laik Cumhuriyetimizin kurucusu Atamızın ölüm yıl dönümüne gelmesi bu geceyi daha anlamlı kıldı. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi