NÜFUS CÜZDANINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç NÜFUS CÜZDANINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK
A
a

Hükümet, müftülere evlendirme yetkisi veren düzenlemede nüfus ve vatandaşlık işleriyle ilgili de önemli değişiklikler yapıyor. Bunlardan biri de 3 isim düzenlemesi. Çoğu nüfus cüzdanına kısaltma ile giren bu isimler artık açık yazılacak. 3 ismi bulunan bir vatandaşın kimliğinde, bu 3 isim de açık olarak yer alacak.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
TBMM’ye sunulması beklenen yasa tasarısı ile getirilmesi planlanan düzenlemeler şöyle:
 
KİMLİK KARTI: Nüfus cüzdanı ibareleri “kimlik kartı” şeklinde değiştirilecek.
 
HASTANEDE BİLDİRİM: Doğum bildirimi doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşuna da yapılabilecek. Bildirim zamanında yapılırsa değerli kâğıt bedeli ödenmeyecek.
 
ÖLÜLERE TESPİT: Merkezi Veri Tabanı’nda yer alan bilgilere göre uzun süre işlem görmeyen ve yaşı itibarıyla ölü olması muhtemel kişilerin kayıtları kapatılacak.
 
İSİM DEĞİŞİKLİĞİ: Soyadı Kanunu’na aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası bulunan ad ve soyadları; mahkeme kararı aranmaksızın il veya ilçe idare kurulu kararıyla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilecek.
 
İKAMETGÂH: Vatandaş kendisi ve çocukları için nüfus kayıt örneğini, ikametgâh belgelerini fiziki veya elektronik ortamda isteyen kuruma verebilecek. Muhtara gitmeye gerek olmayacak.
 
YABANCIYA KİMLİK: Türkiye’de ikamet izni bulunan yabancılar, kimlik numarası verilerek “yabancılar” kütüğüne kaydedilecek. İkamet izni aranmaksızın kimlik numarası vermeye ise İçişleri Bakanlığı yetkili olacak.
Kaynak : Mynet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi