Öğretmenlerimiz tedirgin olmasın

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Öğretmenlerimiz tedirgin olmasın
A
a

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’nda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, FETÖ operasyonlarıyla ilgili olarak, “Hiçbir arkadaşımızın dedikoduyla zarar görmesine izin vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile okul ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Mili Eğitim Müdürü Necmi Özen, kentte eğitim alanında yapılan yatırımlar, yeni düzenlemeler ve değişiklikler hakkında bilgiler verdi. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, “2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının 1’nci dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayıp 20 Ocak 2017 Cuma günü tamamlanacaktır. 2’nci dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayıp, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecektir” dedi. FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin eğitim alanındaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Özen şunları söyledi; “Bizim görevimiz Ülkemizin aydınlığına karanlık gölgeler düşürmeyi hedefleyenlerin önünde set olmak, durmaktır. Bu görevi arkadaşlarımın hep birlikte yerine getirmiş olmasından dolayı Milli Eğitim camiası olarak gurur duyuyorum. Okul, kurum yöneticisi arkadaşlarımın hazır bulunduğu bir toplantıda diğer arkadaşlarıma da selamlarımı iletmek üzere size emanet ediyor, sizin şahsınızda bütün mesai arkadaşlarıma bu onurlu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz çocuklarımıza, öğrencilerimize bu durumu anlatacağız. Bütün öğretmenlerimiz anlatacak. Bu bir nefret besleme operasyonu değildir. Bu bir farkındalık oluşturma çabasıdır. Artık bu ülkede kurulu müesses düzeni yıkmaya yönelik kimse bir çaba içerisinde olamayacaktır.

Millet, Milli İradenin önünde başkalarının gökteki yıldızları çalarak omuzlarına yapıştırmış art niyetli insanların karanlık emellerine artık geçit vermeyecektir. Bu durumu çocuklarımıza anlatacağız.

Ne görüyorlarsa onu yaşayacaklar
Bütün öğretmen arkadaşlarımız moral, motivasyon açısından yeni eğitim-öğretim yılına hazırlar. Sakın ola ki kimse bir tedirginlik içerinde olmasın. Bana da bir kıvılcım sıçrar mı, bana da bir çamur atılır mı endişesi içerisinde olmasın. Biz hiçbir arkadaşımızı dedikoduyla, söylemle imayla zarar görmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Şu ana kadar yapılan işlemler tamamen bilgi ve belgeye dayalı işlemlerdir. Bu duruma düşen arkadaşlar bir duruş gösterdiler, bir karar verdiler, bir saf belirlediler. Kendilerini bir kimlikle tanımladılar. Tanımladığınız kimliğiniz size 15 Temmuz gecesi bir fayda sağlar umuyordunuz, şimdi o kimlik size bir kimlik sağlamadığı gibi tercihinizden dolayı bir muameleye maruz kaldınız. Ama bu sizin tercihinizdir. Benim tercihim değildi. Bakanlığımız bir milat belirledi. 2014 yılından sonra bu yapının, bu oluşumun içerisinde yer almayı sürdüren kişilerdi bunlar. Neden 2014, 2014 yılı bu malum yapı ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin karşı karşıya geldiği dönemdir. Bu yapının siyasi iktidarla bir zoru olmadığı kesindir. Mecliste dört partinin vekilleri nöbet tutarken Meclisi bombaladılar. Halkın huzur içerisinde yaşamasını temin etmek için mesai harcayan, canını ortaya koyan, aslanlar gibi görev yaptığı karargâhları bombaladılar, şehit ettiler. Bu yüzden bu yapıyı destekleyen, besleyen, bir arada olmayı sürdüren, bu konuda karar veren arkadaşlar bunun bedelini ödeyeceklerdir. Çünkü biz millet olarak bir bedel ödedik. Arkadaşlarımız aynaya baktığında neyi görüyorsa, onunla yaşayacaklar. Aynaya baktığında tertemiz, bağlantısı olmayan biri görüyorsa devam edecekler. “Ama biz bunların böyle olduğunu bilmiyorduk” sözü 2014’te söylenmesi gereken bir sözdü. Ben bunların böyle olduğunu bilmiyordum sözünün 15 Temmuz’dan sonra yollarını ayırmaya çalışan kişiler için geç kalmış, kendisine bir fayda sağlamayan bir söz olarak görüyorum.”
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi